Süper Lig Cemil Usta sezonunun kapanış haftasında şampiyonluk heyecanı yoktu. Ancak Avrupa'ya gidecek ve küme düşecek takımların belirlendiği karşılaşmalar adeta nefes kesti.

Beşiktaş, Lig 3.lüğü hedefiyle çıktığı Gençlerbirliği karşısında istekliydi ve oyuna hızlı başladı. Maçın 11'inci dakikasında Atiba'nın vuruşu direğe takıldı. 33. dakikada Flavio'nun frikikten Beşiktaş kalelerine gönderdiği gol, barajdaki takım arkadaşının eline çarptığı için VAR tarafından iptal edildi. VAR, 43. dakikada Enkodou'nun attığı estetik golde de devreye girdi ve iki takım golsüz beraberlikle soyunma odasına gitti.

Beşiktaş, ikinci yarıya da hayli hızlı başladı. 52. dakikada Candeias'ın topa eliyle müdahalesine hakem penaltı düdüğünü çaldı. Penaltı atışını Atiba kullandı, direğin içine çarpan top ağlara gitti. Burak Yılmaz'ın ardından Atiba Beşiktaş'ın en fazla gol atan oyuncusu olarak sezonu bitirdi. Aynı zamanda bu sezonda oyun disiplini, profesyonellik ve sorumluluk almasıyla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerden  alkış aldı.

Golden sonra Beşiktaş'ın daha baskılı ve istekli bir şekilde oyuna asılması 78'inci dakikada Diaby'nin golünü getirdi. Bu gol, Gençlerbirliği'nin de direncini tamamen bitirdi. Ligde kalıp kalmayacağı, diğer takımların alacağı sonuçlara bağlı olan Gençlerbirliği'nin kulağı Kayserispor ve Malatyaspor karşılaşmalarındaydı.

81. dakikada Beşiktaş'ın kazandığı penaltıyı Elneny gole çevirdi ve bu aynı zamanda karşılaşmanın da skorunu tayin eden gol oldu: 3-0

Sivasspor'un mağlup olması sonrası Beşiktaş, sezonu 3 golle 3'üncü olarakr bitirdi. Bu, takıma geldikten sonra gösterdiği performansla Sergen hocanın başarısı oldu. Takımı ligin 8'inci sırasından alıp şampiyonluk yarışındaki 2 rakibini geçerek pandemi sezonunda ligi 3'üncü bitirmesi Şampiyonlar Ligi umutlarını da yeşertti.

Trabzonspor'un UEFA'nın verdiği "Avrupa Kupaları'na katılmama" cezası eğer CAS'ta onaylanırsa Beşiktaş, Türkiye'yi Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden ikinci takım olma şansına erişecek. Bu ihtimal, Sergen hocanın gelecek sezon planlamasında da belirleyici olacak kuşkusuz. 3 sezon önceki 90 milyonluk bütçenin 30 milyona düşürülmesi, Sergen hocanın işini zorlaştırıyor. Doğan bu açığı kapatacak olan kuşkusuz seyircinin vereceği destekle itici güç olması.

Sergen hocanın zor şartlarda ve dar bütçe ile oluşturacağı takıma taraftarların destek vermesi, "Bırakmam seni" kampanyası sonrası "Şampiyon göreyim seni" sloganıyla takımı ateşlemesi gerekiyor.

Türkiye'yi Avrupa arenasında temsil edecek Beşiktaş'a ve tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz.