Beşiktaş, Başakşehir ve Fenerbahçe galibiyetlerinden sonra evinde Kasımpaşa'yı ağırladı. Takımın moral ve motivasyonu yerindeydi ve karşılaşmaya da istekli başladı.

Sağda Rosier ve Ghezzal, solda Rıdvan ile N'Koudou uyumu Beşiktaş'ın o özlenen kanat bindirmelerini sağladı. Atılan gollerin kanat ortalarından gelmesi, Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı da 3 golle geçerek 3 puan almasıyla Kartal, son 3 haftada galibiyet serisini üçe çıkarmış oldu.

Oynanan oyun takım bütünlüğü ve yardımlaşmayı da gözler önüne serdi. Fenerbahçe karşısında on kişi kalmasına rağmen üstün oyunu sergilemesi de takım olma yolundaki en önemli göstergeydi.

Beşiktaş, Kasımpaşa'ya karşı enerjik ve baskılı bir oyun sergilese de, ilk yarıda gollük pozisyon olmadı. 18. dakikada Ghezzal'ın pozisyonu Bercka'nın eline çarpınca penaltı beklentisi oluştu ama VAR kontrolüyle penaltı verilmedi.

Beşiktaş gole 45+3'te soldan Abubakar'ın getirdiği top kaleci Ramazan'dan sekince pozisyonu takip eden Mensah'ın düzgün vuruşuyla kavuştu.

İkinci yarıya önde başlayan Beşiktaş, oyuna baskılı başladı ve 54. dakikada Florent, N'Koudou'ya yaptığı faulle kırmızı kart görerek oyun dışı kaldı. On kişi kalan Kasımpaşa oyundan tamamen düştü ve Beşiktaş'ın istediği bir oyun oldu.

68. dakikada Ghezzal'ın sağ kanattan taşıdığı topa güzel ortasına, Atiba'nın düzgün vuruşuyla ikinci gol geldi. Kaptan, güzel oyununu golle süslemiş oldu.

74. dakikada sağdan Rosier'in ortasına Abubakar'ın kafa vuruşu skoru 3-0'a getirerek maçın da sonucunu belirledi.

Özellikle Mensah'ın maestro gibi atakları yönlendirmesi, Rosier'le uyumu,oyun olarak her hafta üzerine koyması Beşiktaş taraftarındaki kara bulutların dağılmasını, Sergen hocaya duyulan güvenin boş olmadığını görmelerini sağladı.

Bu galibiyet, üst sıralara çıkan Beşiktaş'ı eski günlerine döndürdü. Bu güzel tablonun devamı için Ahmet Nur Çebi'ye büyük iş düşüyor. Takımın motivasyonunun bozulmaması için oyunculara ödemeleri aksatmaması gerekiyor.

Umutların azaldığı bir dönemde 3 hafta üst üste 3 galibiyet kazanan ve rakipleri Başakşehir ile Fenerbahçe'yi yenerek camiaya büyük sevinç yaşatan Sergen hocaya ve oyuncularına teşekkür ediyoruz.