Türkiye'nin en güçlü seslerinin başında gelen benim de çok sevdiğim sanatçı dostum Ebru Gündeş ile ilgili bu günlerde  magazin basınında bir saldırı var.

Başarılı sanatçının kaleci Ufuk Ceylan ile aşk yaşadığı iddia edilen bir haber ortaya atıldı.

Yıllarca magazin basınını "kötü habercilik yapılıyor" diye toplumun gözünde tu kaka haline getiren işte bu masa başı yapılan, aslı astarı olmayan haberlerdir.

Ebru Gündeş eşi yüzünden geçtiğimiz yıllarda yerden yere vurulmuştu. O zaman da  bu konu hakkında yazmıştım ve "Eşinin yaptıklarını neden sanatçıya mal ediyorsunuz, Neden Ebru'yu yerden yere vuruyorsunuz, yanlış yapıyorsunuz" demiştim. Şimdi de bir kez daha "El insaf be kardeşim" !!!!

Bu kadın hala evli, eşi dünyanın diğer ucunda kilometrelerce uzaklıkta ceza evinde bulunuyor. Zaten zor günler geçirirken sen nasıl olur da kulaktan dolma duyum ile böyle bir haber yaparsın?!

Hiç mi vicdanın yok!  hiç mi kalemin titremedi!!!?  Bana göre Ebru Gündeş'e yapılanlar utanç verici. O her şey den önce bir anne.

Masa başında, dedikodu ile, araştırmadan, belgelemeden, ispatı olmadan sen nasıl böyle  bir haber yaparsın anlamıyorum!

Uzun zamandır masa başı yapılan bu tarz ucuz ve yalan haberler, haberi yapılan ünlümüz kadar magazin gazeteciliğine de darbe vuruyor. Bana göre bu yapılan gazetecilik değil! bu tembellik! bu iş bilmezlik!!!

Bende  magazin gazetecisiyim,  yıllardır  bende çok duyumlar alıyorum,  aldığım bu haberlerin hiç birini araştırmadan haber yapmıyorum.

Duyum ile de yapılabilecek haberler var evet, ama bu haberler hala evli bulunan ve üstelik çocuğu olan birine böylesi bel altı vurarak hayasızca,  namussuzca  yapılmaz. Sonra hukuk karşısında  sana bunun hesabını çok fena sorarlar.  Ben de yıllarca hatta hala konuşulan ne haberler yaptım, ama  ses getirecek haberlerimin hepsi belgeli ve resmi olmuştur. Ve o belgelere ulaşmak için  aylarca uğraştıktan sonra haberini yaptım. Bazılarını da magazin gündemine bomba gibi düşeceğini, günlerce haftalarca haber olacağını bildiğim halde  belgeleyemediğim için  yapmadım. Ahlaklı ve doğru gazetecilikte işte budur.

Sonra Ebru Gündeş, son derece akıllı, nerede nasıl davranacağını  bilen aklı başında düzgün  yaşantısı olan bir sanatçı olarak  böylesi cahilce bir ilişkiye girecek biri değil.

Ben inanmıyorum evli iken biri ile bir aşk yaşasın. Eğer gerçekte bu haber de doğru ise belgeni ortaya koyarsın. İşte o zaman bende bir magazinci olarak bu meslektaşımı tebrik eder, helal olsun derim.

Ama masa başında duyum ile  "nasıl olsa Türkiye nin en önemli sanatçısı bu haber her türlü iş yapar" deyip yaparsan işte bu olmaz.

Çünkü sen önce kendi mesleğine zarar verirsin, sonra da bir anneye leke sürersin.  Neresinden bakarsan bak bu habercilik anlayışı doğru değil, ahlaklı değil!

Magazin gazeteciliği de bu etik olmayan haberlerden sonra  çok konuşulur, eleştirilir ve ciddi darbeler alır.

Bunu ne kendi mesleğinize ne de karşınızdaki insana yapmayın, yazıktır... Kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi karşınızdakine de yapmayın. Şahsen veya içinde bulunduğumuz ortam bakımından, etik, ahlak ve yasal gereklere uyumunuzu  hiç düşündünüz mü? Bizi takip eden nesillere ne miras bırakıyoruz acaba? Onlar bu kelimelerin anlamını hiç bilecekler mi?

Sevgi ve hoşgörü ile kalın