Bu hafta ki konumuz evlilikleri biten ama dertleri bitmeyen bir kaç ünlümüzün son durumları olacak.

Hastalığına rağmen her fırsatta sahnede olan başarılı isim Serdar Ortaç'ın evliliği bittikten sonra nafaka ödemesi ile başı bir türlü dertten kurtulmuyor.

Sanatçı bu hafta İstanbul'da bir mekanda sahne aldı. Ortaç, konser öncesi sohbette nafaka ile ilgili içini döktü. Ortaç, eski eşi Chloe Loughnan'ın, "Nafaka ödemiyor" sözlerine açıklık getirdi.

Serdar Ortaç şu sözlerle derdini dile getirdi.

"Kız bu konuda çok haklı. Birinciyi ödeyemedim, sabretti. İkinciyi ödeyemedim sustu. Üçüncü, dördüncü derken hep sustu. Sonra mesaj attı. 'Serdar burada aç mı kalayım? Burada ihtiyaçlarım oluyor' yazmış. Özür diledim. Şimdi biraz toparladım, toparladıkça gönderiyorum. Ama tabi daha çok borcum var." şeklinde konuştu. Ve sözlerine devam etti; "Geçmiş günlere göre borçlarımı azalttım. Devlete vergi borcum var. Yapılandırmaya alacaklar. Bir kamu bankasına borcum var, onları da yapılandıracaklar. Canımı mı alacak? Başka çaremiz yok. Çalışacağız, insanları eğlendireceğiz, kazanıp ödeyeceğiz" dedi.

Gerçekten Serdar Ortaç şeker gibi bir adam. Her zaman samimi, dürüst, eğilip bükülmeden dümdüz bir adam. Ben kendisinin bu hallerini çok seviyorum ve sanatçı kimliğinin yanı sıra tam bir halk adamı! İnşallah hayatında her şey yoluna girer ve hep mutlu olur.

Şimdi sırada Serdar Ortaç a göre çok daha iç acıtan bir haberimiz var. Güzel bir evlilikleri vardı. Birbirinden güzel evlatlarıyla çok mutlululardı.

Ama işsizlikle gelen maddi sıkıntılar bütün bu güzellikleri bir anda yok etti. Bu ünlü çiftimiz Hazım Körmükçü ve Hilal Özdemir.

Hilal Özdemir, geçtiğimiz aylarda eski eşi Hazım Körmükçü'nün nafakasını ödemediğini ve ekonomik olarak zor günler geçirdiğini söylemişti. Pandemi süresince Kızılay'dan yardım aldığını dile getiren Özdemir, "Ramazan ayında 5-6 gün boyunca makarna yedik, Çocuklarım bir gün bile 'neden her gün makarna bulgur yiyoruz' diye sormadı. Ama benim çocuklarım bunu yaşarken karşı tarafın bolluk içinde yaşaması benim çocuklarımı rahatsız ediyor" dedi.

Hazım Körmükçü'de Serdar Ortaç gibi nafakasını ödemeyenlerden. Bana göre Hazım Körmükçü nün durumu Ortaç tan daha farklı. Hazım Körmükçü uzun süre işsiz kaldı ve evindeki eşyalarına kadar bir çok şeyini satıp ayakta durma savaşı verdi. O dönemde evliliğini kurtarmak için eşiyle karşılıklı çok dayandılar. Ama maddi geçimsizlik bu yuvayı yıktı. Daha sonra Hazım Körmükçü bir projede yer aldı ama o iş te uzun sürmedi. Yeterince parası olmadı. Anlayacağınız her iki taraf ta kendine göre haklı. Her iki taraf içinde gerçekten çok zor bir durum. Temennim evlatları ve kendileri için bu ikilinin işlerinin yoluna girmesi. Çünkü bu konu aç kalma konusu ve ortada çocuklar var. Olan da zaten onlara oluyor.

İnşallah hayatlarında her şey güzel olur!

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.