Bugün sizi yine bir yaz tatlısıyla tanıştırmak istiyorum. Dışı çıtır, içi inanılmaz derecede yumuşak ve dengeli tatlılık sizi bekliyor. Bu kremalı tatlımızın adı Mereng Rulo Pasta.

Son zamanlarda oldukça popüler oldu. Yeni tatlı arayışındaysanız bunu denemenizi tavsiye ederim. Hem hafif hem de çok lezzetli bir tatlı. Ortalama bir saatte hazırlayabilir ve 30 dakika buzdolabında dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.

MALZEMELER

6 adet yumurtanın beyazı (200 gr)

300 gr pudra şekeri (veya ince şeker)

2 yemek kaşığı mısır nişastası,

1 tutam limon tuzu,

Krema için malzemeler;

250 gr krema (Yağ oranı %33-35)

250 gr mascarpone (labne de olabilir)

1 paket vanilya

50 gr pudra şekeri

Bir avuç file badem

Çilek, frambuaz veya yaban mersini

YAPILIŞI

Yumurtanın akını oda sıcaklığında mikserle 1 dakika (hafif bir köpük görünene kadar) çırpın.
Azar azar pudra şekerini ekleyin. Vanilya da ekleyebilirsiniz. Kabarıp beze kıvamına gelinceye kadar mikseri yüksek devirde çalıştırarak çırpın.

Limon tuzunu ve mısır nişastasını ekledikten sonra düşük devirde çırpın. Limon tuzu ve nişasta da karıştıktan sonra merengi yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine alın. Merengi her tarafı eşit olacak şekilde tepside yayın.

Üzerine kıyılmış ceviz, file badem veya fındık unu serpiştirin.

150 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Rengi altın sarısı gibi olunca fırından çıkarın. 

Merengin üzerini yağlı kağıt ile kapatın ve ters çevirin. İlk koyduğunuz yağlı kağıdı dikkatlice çıkarın ve merengi soğumaya bırakın. (Yaklaşık 10-15 dakika)

Bu sırada kremayı hazırlamaya başlayabiliriz.

Krema için malzemelerin hepsini (soğuk krema, mascarpone veya labne, pudra şekeri) çırpma kabına koyun. Bunları katılaşıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kremayı spatula yardımıyla merengin üzerine sürdükten sonra dilimlenmiş çilekleri dizin. Çilek yerine tercih ettiğiniz meyveyi dilim dilim dizebilirsiniz. Sonra uzun tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın.

Buzdolabında yarım saat dinlendirmeniz yeterli. Servis etmeden önce üzerini meyve ile de süsleyebilirsiniz.

Unutmayın bu tatlının ömrü bir gündür. 24 saat içinde tüketilmelidir.

AFİYET OLSUN…

MUTFAKTA TASARRUF

Buzdolabını doğru kullanmak

Buzdolabını dikkatli kullanmak, içine koyulacak gıdaları da belli kurallara göre yerleştirmek bütçemiz çok önemli. Buzdolabının güneş görmemesi, içindeki üfleme kanallarının önünün açık kalması, rafların doğru kullanımı hem gıdaların ömrünü uzatır hem de enerjiden tasarruf etmenizi sağlar.

Market indirimleri

Her marketin kendine özel indirim günleri vardır. Bazı zincir marketler bile semtine göre farklı günlerde indirim uyguluyor. Bu indirimleri takip etmek market alışverişlerinizden tasarruf etmenizi sağlar.

Mağaza markalı ürünler

Marketlerin çoğunda kendi markalarını taşıyan ürünler satılıyor. Bu ürünler tartışmasız bilinen markalardan daha ucuz oluyor. Ambalaj dışında diğerlerinden pek farkı olmayan bu ürünleri tercih etmeniz sizi kazançlı çıkarır.