Haftalardır kötü oyununa mağlubiyetler serisini ekleyen, freni boşalmış kamyon gibi hızla aşağıya inen Beşiktaş,

Avrupa Konferans Ligi’nde evinde Lugano’ya 3-2 yenilerek duvara tosladı.

Adanademirspor ve Trabzonspor mağlubiyeti ile taraftarını üzen Siyah beyazlılar Lugano maçı ile taraftarını bir nebze sevindirmek istiyordu. Ama evdeki hesap çarşıya uymadı.  

Oysa karşılaşma pembe dizi gibi başlamıştı. Taraftar coşkuluydu ve  takıma moral veriyordu. Herkes morallerini yüksek tutmak istiyordu.  Sahada Aboubakar vardı. Beşiktaş’ın kara boğası 38. ve 52 dakikalarda takımını attığı enfes gollerle 2-0 öne geçirdi.

Korku filmine dönüş

Ne olduysa 60. dakikadan sonra oldu, pembe dizi korku filmine dönüştü.

Rosier’in kırmızı kartla oyundan atılması, oyuncu değişikliği ve  kadro dengesinin bozulması Beşiktaş’ta kelebek etkisi yarattı. Rakip, dengesi bozulan Beşiktaş’ı görünce hırslandı.

Şenol Hoca’nın kötü oyuncu seçimi rakibin iyi oyununu tetikleyince Beşiktaş iyice panikledi.

Şenol hoca üzerine bir de sahanın en iyisi Aboubakar’ı oyundan  çıkarınca tüm planlar alt üst oldu ve oyunun tek hakimi Lugano haline geldi.

Kabus gibi 10 dakika

Rakibin baskılı oyunu işe yarayınca Beşiktaş için son 10 dakika kabus gibi geçti.

Dakika 81’de ilk gol, 86’da ikinci gol ve 90’da üçüncü gol gelince Beşiktaş önde başladığı karşılaşmadan 3-2 yenik ayrıldı.

Taraftarın haklı isyanı

Sonuç haftalardır düzelme umuduyla tribünleri dolduran taraftarı çıldırtmaya yetti. Taraftar maçtan sonra tribünleri boşaltmayarak “Yönetim istifa” tezahüratı yaptı. Gelen eski futbolcuların yardımları ile saha zar zor boşaltılırken, Beşiktaş Yönetimi olağanüstü toplandı. Bu toplantı da Şenol Güneş de yer aldı.

Toplantının günü erken saatlerinde ortaya çıktı ve büyük umutlarla Beşiktaş’a geri dönen Şenol Güneş istifasını açıkladı.

Şimdilik takımın başında Türk futbolunun efsane isimlerinden Güneş’in yardımcısı Burak Yılmaz var.

Şampiyonluk yarışında erkenden havlu atan, Avrupa’da aynı klasmanda olmadığı bir takıma mağlup olan Siyah Beyazlılarda gelecek günler ne getirecek hep birlikte göreceğiz.

Ancak yeni bir anlayış, yeni bir yönetim gelmeden Beşiktaş’ın toparlanması zor görünüyor. Şimdi Beşiktaş için birlik olmak günü