Ankara’da 0 -0 biten ilk karşılaşmanın ardından, Beşiktaş, Türkiye kupası yarı final rövanş maçında evinde Ankaragücü’nü 70. dakikada Muçi’nin attığı golle 1-0 yenerek finalin ilk biletini aldı.

Tarihinin en kötü sezonlarından birini yaşayan Beşiktaş kupada finale kalarak taraftarlarını bir nebze mutlu etti. Kupanın bir kulpundan tutan Kartal final maçını beklemeye başladı.

Siyah beyazlılar evinde müthiş bir atmosferde seyircisinin desteğiyle maça başladı. İki takım da temkinli oynayarak başladı, bu durum golü geciktirdi. Mert’in yaptığı iki net kurtarış Beşiktaş’a nefes aldırdı.

Karşılaşmanın özellikle ikinci yarısı nefesleri kesti. Beşiktaş’ın ikinci devre biraz daha baskılı oynaması rakibe sahasında pres yapması Ankaragücü’nünü de yaptığı hata sonucunda Kartal’a golü getirdi. Rakibin çıkarken kaptırdığı topu Muçi 70. dakikada filelere yollayınca Beşiktaş final biletini almış oldu.  Zira bu gol hem maçın skorunu belirledi hem de bu sene tel tel dökülen, taraftarını hayal kırıklığına uğratan Kartal’ı Türkiye Kupası finaline taşıdı.

Kartal’ın bu yılki son hocası Serdar Topraktepe takımını finale götüreek kupa kazanma şansını yakaladı.

Bu sayede koca bir sezon yaşanan başarısızlık unutuldu ve oynanacak kupa finali yeniden umutları tazeledi. En kötü sezonunda kupa finali stadı ne olursa olsun dolduran Beşiktaş taraftarını mutlu etti.

Avrupa bileti için kaldı bir maç. Final maçı ve gelecek bir kupa hem başkana hem yönetime nefes aldıracak. Serdar hoca ve takıma kupa finalinde başarılar diliyorum