Süper ligde iddiası kalmayan Beşiktaş Trabzon galibiyetiyle moral bularak gittiği Antalya’da Türkiye Kupası umuduna sıkı sıkı sarıldı. Siyah Beyazlılar ellerindeki kalan son umut Türkiye kupasında çeyrek finale çıkmak için Antalya’yla deplasmanda karşılaştı.

Bu nedenle karşılaşmanın Beşiktaş için önemi büyüktü. Olası bir mağlubiyet Kartal’ı kupanın da dışına itecek, takımın bu sezon için hiç amacı kalmayacaktı.

Maça Antalya ilk devre baskılı başladı. Rakibin pres yapması Beşiktaş’ın oyun kurmasını ve kendi yarı sahasından çıkmasını engelledi. İlk yarı sahanın ve oyunun hakimi Antalya’ydı. 30. dakikada Bytqi’yle golü bulan Antalya ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Kartal ilk devrede Cenk ve Semih’le gole yaklaşsa da çerçeveyi bir türlü bulamadı.

GOLLERİN ADI MULEKA

Santos, ikinci devreye Umut ve Rebic’i çıkartıp, Muleka ve Serkan’ı alarak, oyuna müdahale etti. Zira Rebic ilk devre takımın en kötüsüydü. Bu değişiklikler Beşiktaş’ın oyununa yansıdı. İlk devre vasat bir oyun oynayan Beşiktaş ikinci devre baskı yapıp golü düşününce goller de geldi. 71 ve 88’inci dakikalarda Muleka’yla golü bulan Beşiktaş skoru 2-1 e getirerek zor bir deplasmandan istediğini alarak dönmeyi başardı. 1-0 geride olduğu karşılaşmada geri dönmeyi başaran Beşiktaş böylece kupada çeyrek finale adını yazdırdı. Ama biz gene de söyleyelim Beşiktaş iyi oynayarak kazanmadı, kötü oynamasına rağmen kazanmasını bildi. 

Ara transfer dönemi de dün itibariyle sona erdi, biz hala başkanın takıma yapacağı takviyeleri merakla bekliyoruz.

Kartal özlenen oyunu oynamasa da turu alıp İstanbul’a uçmasını alkışlıyoruz.