Beşiktaş evinde ağırladığı Çaykur Rizespor’u uzatma dakikalarında Worrall’ın attığı golle 3-2 yenerek kupa maçı öncesi moral buldu. Maça Rize golle başladı. Konuk ekip 5. dakikada Olawoyin’le golü buldu. Bu gole iki dakika sonra Beşiktaş’ın stoperi Colley cevap verdi ve skoru eşitledi.

Tüpraş Stadında iki takım da golü düşününce yağmur altında güzel bir maç seyrettik. Rize yakaladığı pozisyonlarda kaleci Mert’i geçemedi.

Dakikalar 65’i gösterdiğinde ev sahibi siyah beyazlılar Ghezzal’ın ortası Rashica’nın golü ile skoru 2-1’e getirdi. Ancak taraftarı önünde oynayan Beşiktaş bu gole iki dakika sevinebildi ve 67.dakikada Emirhan Çaykur’un 2. golünü Beşiktaş ağlarına gönderdi.

Bu golden sonra Beşiktaş baskıyı artırmasına rağmen çerçeveyi bulmakta zorlandı. Ghezzal’ın direkten dönen vuruşu en net gol pozisyonlarından biriydi. Maç berabere bitecek derken uzatmanın son dakikasında Worrall attığı golle Kartal’ı uçurdu.

Hakemler bildiğiniz gibi

Maç genelinde hakemler ve VAR hakemleri yine bildiğiniz gibiydi. Konu Beşiktaş’ın menfaati olunca büyüteçle aleyhine pozisyon arıyorlar. Verilmeyen penaltı, iptal edilen gol örneğinde odluğu gibi…

Serdar hocanın takıma bir ruh kattığı kesin. Santos’un topu rakibe verme oyununa karşı Beşiktaş topla oynayınca hem oyun zevkli bir oyun oluyor hem skora yansıyor.

Futbolun patronları meselesine gelirsek. Samet ve Feyyaz hoca patron koltuğuna oturduğunuzda Fenerbahçe 34, Galatasaray 34 ve Beşiktaş 25 puanla üçüncüyü. Şimdi liderle fark 42 puan ve hiçbir derbide galibiyet yok. Transferlerde de 0 çektiniz. Özel bir şirkette patron olsaydınız koltuğunuzda kaç gün kalabilirdiniz merak ettim. Hasan başkanın da kredisini bitiriyorsunuz. Türkiye kupası son viraj. Başkan iyi niyetli ama iyi niyet yetmiyor.

Takımın önünde iki yol var. Geçiş dönemi ya Şenol Güneş ya Sergen Yalçın gelmeli. Yeni bir maceraya gerek yok ama Samet hocanın egosu mu Başkan’ın kararı mı hep beraber göreceğiz...