Beşiktaş, son haftalarda kaybettiği 5 puanın ardından evinde misafir ettiği Alanyaspor karşısında sergilediği güzel futbolla 3 puanı 3 golle hanesine yazdırdı ve liderliğini sürdürdü.

Cenk Tosun'un 1197 gün sonra Vodafone Park'ta Beşiktaş formasıyla yeniden buluştuğu karşılaşmaya, takımın 38 yaşındaki dinamosu Atiba, oyunu ve gollerin tamamının asistlerini yaparak damgasını vurdu. Cezalı olduğu için önceki karşılaşmada yer almayan Gezzal da dikkat çeken isimler arasındaydı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Beşiktaş, 20. saniyede Gezzal'ın sol ayağıyla çektiği klasik vuruşuyla gole yaklaştı ancak top direkten döndü. 11. dakikada Gezzal'ın yaptığı orta direkteki Atiba kale önüne gönderdi. Cenk Tosun'a sadece dokunmak kaldı ve Beşiktaş ilk golü buldu.

Dakikalar 17'yi gösterirken Beşiktaş, Alanyaspor defansını eksik yakaladı. Hızlı hücumda ceza sahasına giren Cenk Tosun'un vurduğu top direkten döndü. 23. dakikada Gezzal'ın kullandığı serbest vuruşta Welington'un kafayla uzak köşeye gönderdiği top da direkten dönünde, Beşiktaş'ın 3 şutu da direğe takılmış oldu.

Beşiktaş defansının geçit vermediği Alanyaspor, ilk net pozisyonunu 41. dakikada buldu. Kanattan gelen topta bomboş durumda bulunan Alanyasporlu forvet Bareiro, sağ ayağıyla vurduğu topu dışarı gönderdi.

İlk yarıyı tek golle önde kapatan Beşiktaş, ikinci yarıya da oyunun hakimiyetini elinde tutarak başladı. 58. dakikada Gezzal tekrar sahneye çıktı ve ceza sahası dışında Atiba'nın indirdiği topu sol ayağıyla uzak direğe gönderdi. Kaleci Marafona uzanmasına rağmen gole engel olamadı ve skor 2-0 oldu.

Sergen hoca, 71. dakikada sakatlıktan dönen Cenk Tosun'un yerine N'Kodou'yu sahaya sürdü. Fransız futbolcu 85. dakikada Atiba'nın pasıyla sol kanattan ceza sahasına girdi. Marafona'yı güzel bir vuruşla geçen N'Kodou, takımının 3. golüne imza atarak karşılaşmanın da sonucunu tayin etti.

Sergen Yalçın'ın talebeleri baştan sona karşılaşmanın hakimiyetini elinde tutarak güven verirken, Ersin de 4 maç sonra kalesini gole kapattı. Lider Beşiktaş, puanını 67'ye yükselterek şampiyonluk yolundaki avantajını korudu.