Beşiktaş evinde Türkiye kupası öncesi Hatay’la oynadığı maçta bir puanı uzatmanın son dakikalarında kazandığı penaltıyla aldı. 90 dakika boyunca düşme potasındaki Hatay’ın can havliyle oynaması kadar Beşiktaş’ın laubali oynamasını izledik. Siyah beyazlılar ilk yarı tam anlamıyla saç baş yoldurdu.

Maçın 26. dakikasında Massanga’nın golünü kalesinde gören Kartal bildiğimiz gibiydi. İlk devre pozisyonu yok, vasatın altında bir oyunla ilk devreyi 1-0 geride bir sıfır geride devreyi kapatan Beşiktaş’ta Serdar Hoca ikinci devreye Gedson ve Salih Uçan’la başladı ve takımın oyununu bu hamlelerle değişti.

Beşiktaş 50. dakikada Gedson Fernandes’in golüyle skoru eşitledi. Golden sonra Beşiktaş gol için baskıyı artırmasına karşın beş dakika sonra Bashiru’nun golüne engel olamadı ve Hatay 56. Dakikada tekrar öne geçti. Hatay’ın kaleyi bulan iki topunun gol olması kaleci Ersin’in başarısı! Var mı yok mu belli değil, koca Beşiktaş’ın kalesi Ersin’e kalmış !!!!

Beşiktaş yediği golden sonra baskıyı artırsa da çerçeveyi bulamadı. Uzatmanın son dakikasında kazanılan penaltıyı gole çeviren Aboubakar Kartal’a bir puanı zorla kazandırdı. 

Bu sonuçlarla Başakşehir’i 1-0 yenen Trabzon ligde üçüncülüğü garantilerken, Beşiktaş 5’incilikte kaldı. Türkiye kupası final maçı öncesi Trabzon moral bulurken Beşiktaş taraftarı üzmeye devam etti. Karşılaşmanın tek güzel tarafı Beşiktaş taraftarı. Tribünleri dolduran binlerce kişi takımdan Türkiye kupasını bekliyor. Ama takım Hatay karşısında oynadığı gibi oynarsa o da zor…

Esasında taraftarın beklentisi takımın 90 dakika Kartal’a yakışan bir ruhla mücadele etmesi.

Kupa finali diğer taraftan Serdar hocanın da hayatının fırsatı. Kupayı alan hoca mı olacak veya tarih sayfalarında kaybolan hoca mı olacak perşembe gecesi seyredip göreceğiz.