Sinema ya da TV dünyasına çocuk yaşta adım atanların öykülerini iyi kötü bilirsiniz. Küçücük yaşta elde ettiği şöhretin rüzgarıyla yıllarını geçiren bu çocuk yıldızlar daha sonra bir kısmı yetişkin olarak kariyerini sürdürdü. Bazıları aynı başarıyı yetişkinliklerinde sürdüremedikleri için unutulup gittiler. Aralarından pek azı da kendi isteğiyle farklı mesleklerden hayatlarına devam ediyorlar. 

İşte bu haftaki yazımda bu çocukları kaleme alacağım.

En Son Babalar Duyar dizisinde Ceren rolüyle ekrana çıkan oyuncu Jale Azaklı ile yasıma başlıyorum.

8 yaşında En Son Babalar Duyar isimli diziye katılan Jale Azaklı, yıllar içinde büyük bir değişim yaşadı. Büyüyüp genç bir kız olan Jale Azaklı bir süredir beraber olduğu sevgilisiyle dünya evine girdi. Dünün çocuğu artık bugünün genç bir kadını.

90'lı yıllara damga vuran Bir Demet Tiyatro'nun Jr. Mükremin'i şimdilerde İngiltere'de eğitim görüyor. Uzun zamandır oyunculuğu bırakıp kendini eğitim hayatına adayan genç bir delikanlı oldu.

Efsane film Kapıcılar Kralı'nda Seyyid'in oğlu rolünde İbram karakterini canlandıran Hüsnü Yıldız’a bir göz atalım. Yıldız gerçekte de filmin geçtiği apartman görevlisinin oğludur, şimdilerde ne yapıyor bilinmiyor.

Çağan Irmak'ın 2005 yılında vizyona giren 'Babam ve Oğlum' filmindeki oyunculuğuyla büyük beğeni toplayan Ege Tanman, şimdilerde genç bir delikanlı oldu. Türk halkı Ege Tanman'ı filmdeki boyundan büyük oyunculuğuyla tanıdı.Şimdilerde DJ’lik yapan Tanman eğlence dünyasında boy gösteriyor.

Çocuklar Duymasın" dizisindeki 'Havuç' karakteriyle tanınan Furkan Kızılay’ı hatırlamayan yoktur. Her konuyu cep telefonuna getiren ve afacan kişiliğiyle ön plana çıkan meşhur Emre'ydi; diğer bir değişle Havuç. Şimdilerde Survivor’da boy gösteren Havuç bir şekilde ekranlarda var olma savaşını da veriyor diyebiliriz.

Unutulmayan çocuk yıldızlardan biri de Aliye dizisinin Arda’sı Ayberk Koçar. Sanem Çelik, Nejat İşler ve Halit Ergenç’in rol aldığı sevilen dizi Aliye’de Sanem Çelik’in oğlunu canlandıran Ayberk Koçar, o dönemde sevimli halleri ve tavırları ile ilgiyle izlenmişti. O dönemden sonra yıllarca görünmeyen çocuk oyuncu Ayberk, Gizem Karaca’nın kardeşi Ali olarak ortaya çıktı. Eski çocuk halinden eser kalmayan Ayberk genç bir delikanlı olarak karşımıza çıkmıştı. Baktığımızda çocuk yaşta popüler olan Ayberk aynı istikrarı deli kanlı dönemlerinde yakalayamadı.

Bir dönem çocuk yaşta ekranlardan evlerimize misafir olan daha nice şöhretler oldu. Bunlardan çok azı bugünümüze gelebildi.

Şöhret hangi yaşta olursan ol gerçekten ateşten bir gömlek. Bugün varlar yarın yoklar yani şöhret sabun köpüğü gibi.

Şimdilik benden bu kadar haftaya görüşene kadar sevgi ve hoşgörü ile kalın.