Süper Lig’in 24. haftasında oynanan Beşiktaş -Trabzon maçı iki takım için de sezonun önemli maçlarımdan biriydi. İki takımında tükenmişlik sendromu, haftalardır kazanamamaları, kaybedenin dahada girdaba sürükleneceği gerçeği futbolcuları hayli strese soktu.

Maçta Beşiktaş genç golcüsü Semih’in ilk devre ve ikinci devre attığı iki golle galip gelmesini bildi. Beşiktaş bu sonuçla tam 6 sezon sonra Bordo Mavilileri evinde mağlup etmiş oldu.  Siyah Beyazlılar genç golcüsünün golleri ile 3 puanı cebine koyarken, yönetime de nefes aldırdı.

Maçın başından sonuna kadar oyun olarak Beşiktaş’tan daha iyi oynayan Trabzon’un 2-0 yenilmesi ise futbolun bir cilvesi.

İlk devre Beşiktaş’ı sahasından çıkarmayan Trabzon rakibinden daha iyiydi. Beşiktaş’ın golünden önce Trabzon’un net penaltısını es geçen VAR maçın yine önüne geçti.  Siyah Beyazlıların Trabzon kalesine çekilen ilk şutu 43. dakikada genç Semih’le geldi. Bu mükemmel vuruş filelere gidince Kartal ilk golünü bulmuş oldu. Genç Semih ikinci devre 61. dakikada yine sahneye çıktı ve dört Trabzonlu’nun arasından geçip mükemmel vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Skor da böylece skor 2-0 a geldi. İki gol Beşiktaş için zor olanı kolay hale getirdi. Beşiktaş’ın kaleyi bulan iki şutu iki gol oldu, Trabzonspor Trézéguet ile iki net pozisyonu harcayınca Beşiktaş sahadan 2-0 galibiyetle ve üç puanı alarak ayrıldı.  Bu sonuçla Kartal ligde üçüncü sıraya yerleşti. Haftalardır kazanamayan Beşiktaş üç puanla moral buldu.  Yeniden yapılanma ve transferler için başkan ve yönetim derin bir nefes aldı. Şimdi taraftarlar başkan Hasan Arat’ın verdiği sözleri tutmasını ve yapacağı transferleri bekliyor. Biz de bekleyip göreceğiz. Kötü oyununa rağmen dişli rakibi Trabzon’u yenen Beşiktaş’ı tebrik ediyoruz.