Beşiktaş Karagümrük ile oynadığı yeni sezonun ilk maçında deplasmanda maçın bitimine beş dakika kala yıldız futbolcusu Gedson’un müthiş şutuyla üç puanı aldı. Siyah-Beyazlılar bu sonuçla sezona üç puanla başladı. İlk devre katı savunma yapan Karagümrük karşısında Beşiktaş vasatı aşamadı, pozisyon üretmekte zorlandı.

Kısır ve zevksiz bir ilk devre seyrettik. Bunda Salih’in tutuk olması ve Gedson’un da ortada tek başına kalmasının etkisi vardı. Diyoruz ya Beşiktaş, Siyah-Beyaz diye ilk devre siyah olan maç ikinci yarı beyaza dönüyor. Kara Kartallar ikinci yarıya hızlı başladı ve pozisyon ve aksiyon olarak bambaşka bir Beşiktaş seyrettik. İkinci devrenin başında Aboubakar kendisine yapılan faulde kazanılan penaltıyı adeta kaleciye teslim edercesine kaçırdı. Dakikalar 48’i gösteriyordu. 62’inci dakikada oyuna giren Rebic orta sahayı da rahatlattı. Bu dakikadan sonra Beşiktaş oyunun tek hakimi oldu ve rakibi üzerindeki baskıyı artırdı. 63. dakikada Onur Bulut’un mükemmel vuruşu ve 66. dakikada Aboubakar’ın direkte patlayan şutu Beşiktaş adına kaçan pozisyonlar oldu.

Gedson’un füzesi puanı getirdi

Beşiktaş’ın golü 85. dakikada Gedson’un ceza sahası dışından gönderdiği şutun filelerle buluşmasıyla geldi. Bu gol maçın skorunu belirlemiş oldu ve Beşiktaş üç puanla sezona galibiyetle başladı. Daha takımı oluşturmadan yeni transferler takıma katılmadan Beşiktaş’ın Konferans Ligi ve Süper Lig’e galibiyetlerle başlaması takım için çok önemli. Yeni transferler takıma katıldığında bambaşka bir Beşiktaş seyredeceğiz. Oyuncular ve taraftar Şenol Hoca’dan bambaşka bir Beşiktaş bekliyor. Biz de bekleyip Kartal’ın ilerleyen haftalarda oyununu göreceğiz.  Asıl merak ettiğimiz ise Beşiktaş’ın Liverpool’dan transferi Chamberlain’in yeni Talisca olup olmayacağı. Bunu da bunu ilerleyen haftalarda göreceğiz.