Beşiktaş evinde ağırladığı Galatasaray’a kendi kalesine atığı gol ile yenilmeyi başardı. 

Maçın daha ilk dakikasında kornerden gelen topu kendi kalesine atan Al Musrati Galatasaray’ı öne geçirdi. Böylece derbinin ilk dakikasında Galatasaray öne geçmiş oldu. Beşiktaş ilerleyen dakikalarda golün şokunu üzerinden attı ve mücadeleye devam etti.  Ancak Siyah beyazlılar 20. dakikada Cenk’le 46 dakikada Muçi’yle gole yaklaşsa da golü bulamadı. İlk devre Galatasaray’ın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

İkinci devre Beşiktaş Galatasaray’a karşı baskılı oynamasına rağmen gol vuruşunu yapamadı. 52 dakikada Cenk’ yapılan faul VAR’da yine yeterli olmadı, derbinin hakemi Halil Umut Meler her takdir haklını Galatasaray’dan yana kullandı. Zaten TFF’nin Beşiktaş tarafından kabul görmeyen Meler’i bu karşılaşmaya ataması, sahada nasıl bir yönetim olacağının göstergesi gibiydi. Meler de çaldığı düdükle ve aldığı kararlarla şaşırtmadı. Kornere giden topa aut vermesi, Semih’e yapılan faullerde kart göstermemesi gibi karar Beşiktaş camiasında oldukça tartışıldı.

61. dakikada Masuaka’nun şutunu Muslera kurtardı. Pozisyonun devamında Coley boş kaleye topu atamayınca Beşiktaş en net pozisyonunu kaçırmış oldu.  62. dakikada ise Ghezzal’ın vuruşunda Muslera yine başarılıydı.

Galatasaray’a karşı net pozisyonlar bulan Beşiktaşlı oyuncular son vuruşta başarılı olamadı, gol vuruşları Muslera’ya takıldı. Maçın 89. dakikasında Coley’in Barış’a yaptığı faul VAR’ın ikazıyla sarıdan kırmızıya döndü. Bu karar hakemlerin Beşiktaş’a karşı çifte standardının en güzel örneği oldu. 

8 maçtır evinde yenilmeyen Beşiktaş Galatasaray’a 90 dakika sonucunda 1-0 yenildi. Sahada iyi bir oyun sergileyen Beşiktaş kendi kendini yenmiş gibi oldu. Bu galibiyet Galatasaray’ın liderliği Fenerbahçe’den bir gün sonra devralmasını sağladı.

Beşiktaş’ın bu sezon tek tesellisi Türkiye kupası kaldı. Çünkü bu mağlubiyetle üçüncülük de zora girdi.