Beşiktaş sezonun ilk maçında evinde ağırladığı Kayserispor’u uzatmanın son dakikasında Ghezzal’ın attığı golle yenerek üç puanı alsa da oynadığı oyun ve İsmael hocanın kadro yapısı ve sistemi sezonun ilk maçında kafaları karıştırdı.

Kayserispor’un transfer yasağı ve kadro takviyesi yapmadan başladığı sezonda Beşiktaş’a karşı son dakikaya kadar on kişiyle mücadele etmesi ve Beşiktaş’ın on kişilik rakibine karşı pozisyon üretmede zorlanması, uzatmada atılan şans golüyle galip gelmesi, Beşiktaş’ın rakipleri Trabzon, Fenerbahçe ve Galatasaray’ın kadro ve oyun sistemlerini de görünce 4 büyükler arasında en vasat takımın Beşiktaş olduğu ortaya çıkıyor.

Valerin Ismael için tehlike çanları

İsmael hoca geçen sezondan var olan kredisini bu sistemle devam ederse 10 hafta tüketir diye düşünüyorum. Bir oyuncu dahi transfer edememiş Kayseri karşısında ölüp ölüp dirilen Beşiktaş söz konusuyken Kayseri biraz şanslı olsa evine üç puanla bile dönebilirdi. Hem de on kişiyle. Beşiktaş, geçen sezonki Beşiktaş. Oyun kurmada sorun var, özellikle on numara şart. Ghezzal’ı oyun kurucu olarak oynatan İsmael hoca Rosier ve Gezzal’ın sağ kanat uyumunu, bindirmelerini de bozdu. Ghezzal’ın son dakika golü kimseyi kandırmasın, İsmael hoca Beşiktaş’ı 4-4-2 oynatacaksa Weghorst’un yanında Cenk’le başlamalı. N’koudou sahada olmalı. Bu maçtan dersler çıkartmalı ve yol yakınken gerekli önlemler alınmalı. Sezonun başında havlu atmadanŞ yarışın içinde olması için Beşiktaş, Beşiktaş gibi oynamalı. Bu hafta Alanyaspor maçında oynanacak sistem ve kadroyu bekleyip göreceğiz

Şampiyonluk için acil önlem şart

Sonuçta şampiyonluğa oynayan rakiplerini görünce Beşiktaş, iki adım geride. Maçlar ilerledikçe daha geriye düşmeden başkanın ve hocanın bu oyunu ve sistemi iyi analiz etmesi lazım. Yoksa onuncu hafta İsmael hoca yolcu. Başkanın da kredisi taraftara karşı biter. Üç puan kimseyi kandırmasın. Beşiktaş’ın kadrosuna rağmen oyun olarak Kayserispor’dan daha vasat olmasının sorumlusu sistem ve İsmael hoca.