Beşiktaşlı olarak can sıkıcı bazı konuları gündeme getirmek zorundayım. Amacım, kimseyi taraftarın önüne atmak ya da sonuç alamayan bir futbola bahane üretmek değil. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. 

VAR sistemine rağmen, Beşiktaş'ı önceki akşam şok eden goldeki bariz ofsayt pozisyonuna düdük çalınmaması, video hakemlerin de es geçmesi, geçmiş yıllardaki hakem tartışmalarını yeniden gündeme getirecek gibi. 

Geçtiğimiz yılların kronik hakem hastalıklarını tedavi etmek yerine, VAR sistemi ile tüm sorunları çözmüş gibi gözüküyoruz. Ama gün gibi ortada duran bir gerçek var: Hakemlerimiz yetersiz. Ya da, daha uç bir ihtimali dile getireyim, futbolu yönlendiren "masonik" bir yapı böyle olmasını istiyor.

* * *

Ağır bir itham ya da komplo teorisi olarak gelebilir size ama, TFF yöneticilerinin daha önce yönetiminde bulunduğu, başkanlığını yapmak istediği takım için transfer görüşmeleri yapması ister istemez böyle düşündürüyor bize. Çıkarılmayan kartlar, verilmeyen penaltılar, duayen sayılan bazı eski hakemlerin yönlendirmeleri yine de 2015'ten bu yana kendi evinde mağlubiyet görmeyen Beşiktaş'ın aldığı sonuca bahane olamaz. İlk yarıda yenilen 3 golü tamamen hakem hatasına bağladığım da düşünülmesin. Ama lig kızıştıkça, bu tür hakem hataları telafi edilemez sonuçlar doğurduğunda kimsenin bahanesi kalmayacak.

* * *

Antalyaspor, rakibinin gücünün farkında bir şekilde çıktı karşılaşmaya. Büyük kaoslarla uğraşan, ekonomik sıkıntı içerisinde birçok oyuncusunu ilk defa sahaya süren Antalyaspor, maça pas trafiği ile başlayan Beşiktaş'ı kendi sahasında kabullenmeyi tercih etti. Defansın arkasına atılan hızlı toplarla pozisyon aradı ve yaklaşık 1 metre ofsayttan golü yakalamayı bildi. Bu da Beşiktaş'ı şoka uğrattı, oyun dengesini bozdu.

Şok gole karşılık vermek için rakip kaleye yüklenmeye başlayan Beşiktaş, hücuma çıkarken kaptırdığı topla kalesinde ikinci golü görünce iyice bocalamaya, daha doğrusu acele hareket etmeye başladı.

Negredo'nun kafa golüyle kendisine gelmeye başlayan Beşiktaş, telaşlı oyunundan uzaklaşıp daha organize olmaya başlamışken Antalyaspor'un üçüncü golü, ilk yarının kâbusa dönüşmesine yolaçtı.

Yenilen üç gol ve oyunun akışı, Beşiktaş'ın orta sahasındaki uyumsuzluğu da gözler önüne serdi.

* * *

İkinci yarıya Beşiktaş'ın baskılı başlaması ve Pepe'nin gölü hem teknik heyeti, hem trübünleri umutlandırdı. Ama hem Antalyaspor kalecisinin devleşmesi, hem oyuncuların profesyonelce zaman geçirecek hamleleri yapması, Beşiktaş'ın maçı çevirmesini engelledi. 
Şenol hocanın, oyuna ezberlenmiş bir müdahale yapıp Tolgay'ı oyundan alması hiç isabetli bir değişiklik olmadı. Kaçırdığı golün yanında beklentileri karşılayamayan Oğuzhan yerine Tolgay'ı kenara alması doğru değildi. Uzun süredir forma giymeyen Gökhan Töre'nin, her an sürpriz yapabilecek durumdaki Quaresma'nın yerini alması da şaşırtan bir hamleydi.

Bu yenilgi Beşiktaş teknik ekibi ve Şenol hoca için dilerim ki ciddi bir ikaz olur.