Beşiktaş UEFA Ligi 3. eleme rövanş karşılaşmasında, Avusturya temsilcisi LASK Linz karşısında Vodafon Arena'da kaçırdığı pozisyonları çok aradı. LASK Linz, 90 dakika boyunca Beşiktaş'a pozisyon vermedi ve maçın neredeyse tamamen hakimi oldu. Baskılı futboluyla 2 de gol bulmayı başardı. Beşiktaş da gününde değildi ve geçen sezondan bu yana belki de en kötü oyununu oynadı. 

Maçtan önceki yazımda "Köprüden önce son çıkış" olarak nitelendirmiştim karşılaşmayı. Eğer 90. dakikada Negredo'nun golü gelmeseydi, sezona büyük hedeflerle başlayan Beşiktaş, Avrupa defterini daha ön elemelerde kapatmış olacaktı.
Beşiktaş geçen sezon yolladığı Cenk Tosun, bu sezon yolladığı Talisca'nın yerini bir türlü doduramıyor. Larin, Love, Mustafa ve Negredo gibi 4 forveti olan Kartal'ı kurtaran, göndermek için uğraşılan Negredo oldu. Geçen sezonu boş geçiren Negredo ilk kez "kurtarıcı" oldu ama takımda kalması için bu yetmeyecek. 

Orta sahada Oğuzhan ve Tolgay'ın bal yapmayan arı misali durumunu göz önüne alırsak, ilerlemiş yaşına rağmen Atiba yine burada alternatifsiz olacak gibi. 
Yeni stoper Roco'nun iki pozisyon hatası Beşiktaş'ı 2-0 geriye düşürdü. Roco henüz takımla uyum sağlayamamış olabilir ama Vida'nın klası ve önemi bir kez daha ortaya çıktı.
Kaleci Tolga'nın yendiği 2 gol tamamen acemi işiydi. Tolga'ya daha önce de dikkat çekmiş ve "büyük kumar" demiştik. Sezonun Tolga ile bitmeyeceği Avusturya'da bir kez daha ortaya çıktı. 

Gecenin özeti; Yönetim acil olarak seçime değil transfere odaklanmalı. Fabri'nin boşluğunu dolduracak bir kaleci, bir 10 numara ve Gomez tarzı bir forvet alınmazsa Beşiktaş taraftarının bu sezon çok mutlu olmayacağı net bir şekilde ortada. 
Son olarak bir mesajım da Başkan Fikret Orman'a: Yola çıktıklarınızı yolda bulduklarınıza değişirseniz, yolda bulduklarınızla yolunuzu kaybedersiniz. Feda-cefa zamanında bu arkadaşlar hem maddi hem manevi olarak sizin yanınızdaydı. Şimdi "vefa" sırası sizde.