Süper Lig’de zirvede yer alan takımların birbirleriyle karşılaştığı 26. Hafta, dünyayı sarsan Corona virüsünün gölgesinde seyircisiz oynandı. Tribün motivasyonundan yoksun oynanan Galatasaray-Beşiktaş derbisi, temposuz, heyecansız geçti. Haftanın diğer maçlarındaki tablo da, futbolun en büyük dinamosunun tribündeki seyirci olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Beşiktaş, seyirci desteğinden yoksun Galatasaray karşısında alacağı puanlarla şampiyonluk iddiasını sürdürmek amacındaydı. Ankaragücü karşılaşmasındaki kadrodan sadece Lens-Gökhan Gönül değişikliğiyle başladı maça. Maçın favorisi gösterilen ve haftalardır kazanma alışkanlığını sürdüren Galatasaray karşısında oyuna kontrollü başlayan ve hızlı kontrataklar ile kanat bindirmeleriyle gol aradı Beşiktaş. Karyılaşmanın 32. Dakikasında ilk net pozisyonu yakalasa da, çerçeveyi bulamadı ve iki takım da ilk yarıyı golsüz kapattı.

Galatasaray, Belhanda-Ömer değişikliğiyle birlikte ikinci yarıya daha hızlı başladı ve ilk net pozisyonunu 50. Dakikada buldu. Ancak bunu gole çeviremedi. Beşiktaş adına Burak Yılmaz’ın 55. Dakikada ceza sahasına doğru attığı pası, Muslera’nın tehlikeyi sezip çıkarak engellemesi de kaçan bir fırsattı.

Seyirci avantajından yoksun Galatasaray, ikinci yarıda daha tempolu bir oyun sergilese de, Beşiktaş bu ataklara iyi direndi ve iki takımda puanları alacak skoru elde edemedi. Karşılaşmanın son çeyreğinde her iki takım da beraberliğe razı bir görüntü sergiledi.

Sergen hocanın takıma verdiği moral motivasyon, hiçbir karşılaşmanın oynanmadan kazanılmayacağını gösterdi. Abdullah Avcı’dan sonra Sergen hocanın aynı oyunculara kazandırdığı mücadele ve oyun anlayışı, alkışı hakkediyor.

Beşiktaş, tribün desteğinden yoksun Galatasaray karşısında kazansaydı, aradaki puan farkı 3’e düşecekti. Zirveyi paylaşan Trabzon-Başakşehir maçının berabere bitmesi, Beşiktaş adına Galatasaray derbisini 5 puanlık karşılaşma haline getirmişti. Beşiktaş kazansa, ligde herşeyin değişeceği, hesapların yeniden yapılmasını zorunlu kılan bir tablo çıkacaktı ortaya.

Şampiyonluk adayı takımların birbirleriyle yaptığı karşılaşmalarda birer puanla sahadan ayrılması en fazla Sivasspor’a yaradı.

Beşiktaş ise şampiyonluk iddiasını sürdürme şansını tepmiş oldu. Bundan sonraki hedefi UEFA biletini kapmak olacak Beşiktaş’ta, Sergen hocanın şimdiden gelecek sezonun planlamasını yapacağını düşünüyorum. Bunun için de yönetimin mali tabloyu bir an önce netleştirmesi gerekiyor.