Beşiktaş Fenerbahçe derbisinde Kadıköy’de 2-1 yenilerek sarı lacivertlilerin şampiyonluk umutlarının devam etmesini ve kalan maçlarda yarışın içinde kalmasını sağladı.

Fenerbahçe, taraftarının müthiş desteğiyle, Beşiktaş ise rakibini sahasında karşılayarak hızlı kontra atak düşüncesiyle maça başladı. İlk dakikalarda kaleci Mert iki pozisyonda çok başarılıydı. Maçın kırılma anı 25. Dakikada, Galatasaray maçında kendi kalesine gol atan Al Musrati’nin Fred’in ayağına basarak kırmızı kart görüp takımını 10 kişi bırakmasıydı. 

Bu kart sonucu Beşiktaş daha maçın başında on kişi kaldı. Son oynanan tüm Fenerbahçe derbilerinde olduğu gibi kırmızı kart doğru olsa da genelde hakem final kararlarını, takdir hakkını hep Fenerbahçe’den yana kullandı. 

On kişi kalan Beşiktaş karşısında Fenerbahçe baskısı 30. dakikada meyvesini verdi ve Batshuayi’nin golü geldi. Maçın başında on kişi kalan Beşiktaş Fenerbahçe karşısında alkışı hak eden bir mücadele ortaya koydu. İkinci devre Beşiktaş’ın en net gol pozisyonunda,     Livakoviç mükemmel çıkartarak siyah beyazlıların beraberliği yakalamasına izin vermedi. 69. dakikada İrfancan’ın şutu filelere gidince Fenerbahçe skoru 2-0’a getirdi. 82 dakikada Cenk Tosun gecenin golünü atınca skor 2-1 oldu. Bu gol Beşiktaş’ın umutlarını yeşertse de, Fenerbahçe yine mi eksik Kartal’a puan vereceğim diye paniklese de maçın skoru değişmedi ve Fenerbahçe 2-1 galip gelerek yoluna devam etti. 

Bu sonuçla Beşiktaş sıralamada 5’inciliğe geriledi. 10 kişiyle derbide, ruhuyla mücadele eden Kartal’ı, ikinci devre oynattığı oyundan dolayı Serdar hocayı tebrik ediyorum.  Beşiktaş’ın şimdi tek hedefi kaldı o da Türkiye kupası…