İşte şehir hayatından sıkılıp soluğu doğada alan ünlü isimleri zaman zaman duyuyoruz. Özellikle İstanbul’un kalabalığından sıkılıp Anadolu’ya yerleşen ünlülerimizin sayısı her yıl artmakta bu haftaki yazımı bu ünlülerimize ayırıyorum. ilk olarak Yeşilçam’ın yakışıklı oyuncusu Tarık Tarcan‘la başlıyorum.

Katıldığı mankenlik yarışmasında birinci seçilen ve şöhret kapısını aralayan ünlü oyuncu Tarık Tarcan, 90'lı yılların en popüler isimlerinden biriydi. Tarcan, ani bir kararla 30 yıl önce İstanbul'u terk ederek Antalya'ya yerleşti. Yakışıklı oyuncu, yaz aylarını ise Marmaris'teki evinde geçiriyordu. 15 yıldır sahibi olduğu evi devreden Tarık Tarcan, Bozburun defterini kapattı. Tarcan, bu kararını  sosyal medya hesabından duyurdu:

"15 yıldır çoğunlukla yazları 5 ay yaşadığım Bozburun, hayatım artık evimi devir etmemle sonlandı. Mutlu-mutsuz anılarım dünlerde kaldı...Teşekkür ederim herkese, her şeye..."

Bizde hayırlısı olsun diyelim.

Doğa tutkusuyla bilinen Neslihan Atagül, ışıltılı kıyafetlerini bir kenara bırakıp İstanbul’u terk edenlerden. O artık elinde eldiveni üstünde tulumu ile bahçeye köylü kadınımız gibi arı gibi çalışıyor. Evinin bahçesini tarlaya dönüştüren oyuncu, yeni tohumları ekmeden önce çapa yapıyor. Kendisine eşlik eden köpekleri ile birlikte bahçe sulayan Atagül, o an ki görüntüleri "Toprak işi bizden sorulur" notu ile sosyal medya hesabında paylaştı. 

Baktığımda hanım efendinin eline de çok yakışmış. Oda aradığı huzuru toprakta bulmuş.

Şimdi yine şöhretini kenara bırakıp İstanbul’u terk eden başka bir isim ile devam ediyorum. 1980 ve 1990'lı yıllarda yer aldığı film ve defilelerle adından sıkça söz ettiren Engin Koç şöhretin zirvesinde her şeyi geride bırakıp kendine başka bir yol çizmişti.

Uzun zamandır sakin bir hayat yaşayan ünlü isim memleketi Sivas'a bir köy evi yaptırdı. Aradığı huzuru burada bulan Koç, ' Şu anda emekli hayatı yaşıyorum. Köye bir ev yaptırdık onunla ilgileniyorum.' dedi.

Şimdi ünlü oyuncu Mehtap Bayri var. Oda çiftçiliği seçen ünlülerimizden. 'Deli Yürek', 'Ekmek Teknesi' ve 'Geniş Aile' gibi unutulmaz dizilerde rol alan Mehtap Bayri, zeytinyağı üreticisi oldu. Çiftçilik belgesi alan oyuncu, hobisini ticarete çevirdi.

Yaklaşık 4 yıl önce Muğla-Yeşilyurt'ta yayla evi alan Mehtap Bayri, zeytin yetiştiriciliğine başladı.

İlk iş çiftçi belgesi alan ünlü oyuncu, 'Memecik zeytinin ününü tüm dünyaya duyuracağız' sözleriyle kolları sıvadı.

Podyum dünyasındanda bir isim 

Manken Tuğba Özay var İstanbul’u terk edenler arasında, ünlü manken kolları sıvadı bahçeye girdi. Yeni sezona hazırlık yapan Özay'ın fotoğrafları büyük ilgi gördü.

Yıllar önce Antalya Manavgat'ta çiftlik alan Tuğba Özay, 2021 yılında çıkan büyük yangında bahçesinin yarsını kaybetmişti.

Gözyaşları içinde yardım isteyen Özay yaralarını sardı. Büyük emek verip, çiftliğini yeniden inşa etti. Havaların ısındığı bugünlerde ünlü model bahçesinde daha fazla vakit geçirmeye başladı.

Daha o kadar çok ünlü isim var ki İstanbul’u terk edip kendini doğa hayatına bırakıp daha huzurlu bir yaşamı tercih eden.

İlerleyen haftalarda bu yazıma ek yapabilirim.

Şimdilik yazıma son verirken sevgi ve hoşgörü ile kalın.