Beşiktaş, pandemi nedeniyle lige verilen aranın ardından TFF'nin kalan maçları seyircisiz oynatma kararından sonra Antalyaspor'u evinde ağırladı. İlk devre farklı, ikinci devre farklı bir Beşiktaş vardı sahada. Bunda, Sergen hocanın takıma dokunuşlarının etkisi oldu elbette. Güven'in bal yapmayan arı misali oyunu, Boateng'in vasatı aşamaması karşısında Antalya'nın hızlı atakları ile Beşiktaş defansı allak bullak oldu.

Antalya, etkisiz Beşiktaş defansını kolay avlayarak 15. dakikada Sinan'ın ayağından ilk golü buldu. Beşiktaş, oyun kurmakta zorlanırken, Antalya ise ani kontraataklarla tehlike oluşturmaya devam etti. 31. dakikada Eleny, "son adam" sayılabilecek pozisyondaki Podolsky'i faulle durdurdu. Hakem kırmızı kartını çıkarsa buna kimse itiraz edemezdi ama sarı ile kurtuldu Eleny.

Antalya'nın 35. dakikada gelen ikinci golü Beşiktaş'ta soğuk duş etkisi yaptı ve takım ancak bu golden sonra refleks göstermeye başladı. 38. dakikada Rıdvan'ın direkten dönen topu, Beşiktaş adına şanssızlık oldu ve ilk devre Antalya'nın 2-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

* * *

İkinci yarı Adem Layiç ve Nkodou ile oyuna başlayan Sergen hocanın dokunuşu etkisizi gösterdi ve Beşiktaş skoru tersine çevirmek için daha gayretli bir oyun oynamaya başladı.

Beşiktaş, rakip kaleye gitmek isterken verdiği bir pozisyon sonucu ikinci yarının ilk dakikasında Sinan Gümüş'ün direkte patlayan topu, takımı da ateşledi adeta. Bu dakikadan sonra daha farklı bir Beşiktaş izlemeye başlasak da, Antalya defansı ve kalecisi karşılaşmanın kaderini de tayin etti. 52. dakikada Gökhan Gönül'ün kaleciyi geçen şutunu Antalya defansı çıkardı, 54. dakikada genç Rıdvan'ın topu orta sahadan taşıyarak oluşturduğu müthiş pozisyon, Boyt'un boş kalede çerçeveyi bulamamasıyla harcandı gitti.

* * *

Bu pozisyonun ardından Sergen hocanın ikinci müdahalesi geldi ve 64. dakikada Lens ve Umut oyuna dahil oldu. 67'inci dakikada Lens'in asisti, Adem Ljacic'in golünü getirdi ve Beşiktaş baskıyı artırmaya devam etti. Antalya savunması bu baskıya direnirken, kaleci de adeta devleşti.

82. dakikada Vida, direkte patlayan şutunu karşılayıp tekrar kafa vuruşu denedi ama Antalya kalecisi yine gole izin vermedi. Bu kurtarış, karşılaşmanın da sonucunu tayin etti.

Beşiktaş, lige verilen aranın ardından sahadan yenik ayrılmasına rağmen ikinci devre oynadığı oyunla umut vaadetti. Ligin bitişine 7 hafta kala ikinciyle arasındaki puan farkı 12'ye çıktığı için Sergen hocanın artık takımın sıralamadaki yerini değil, gelecek sezonda ekibe katacağı genç oyuncular üzerine yoğunlaşması lazım. Onları da şimdiden sahaya sürerek şans vermeli ve gerekli denemeyi yapmalı.

Malum, ikinci FEDA ya da BIRAKAMAM SENİ kampanyası dönemindeyiz.