Hayatımızın pek çok zamanında bizi zorlayan bir kavram olsa da bir o kadar hayati bir kavramdır sakin kalabilmek. Gel gelelim 20 milyon taraftarlı, 115 senelik bir takımın kaptanlığını ve kaleciliğini yapan kişinin sakin kalabilmesi her şeyden daha hayatidir. Günümüzde asgari ücretle çalışıp gece yorgun argın yattığı yatağında bile ilk aşkı Beşiktaş için düşler kuran insanlar varken, milyonlarca lira kazananların Beşiktaş’a biraz daha layık olmasını istiyor insan.

Tribündeki taraftarın bir ömür boyunca kazanamayacağı parayı birkaç yılda kazanan insanların, maç esnasında kalesinde panik halinde, ne yaptığını bilmez vaziyette durma hakkı yoktur. Bu bir nevi bir uçak pilotunun morali bozulunca uçağı düşürmesi gibi birşeydir.

* * *

Son maçlarda yediğimiz gollerde de dikkatinizi çektiği üzere adeta acemice gelen her topu, hatta auta çıkacak topları bile kornere atıp üst üste gelen köşe vuruşlarını savuşturmaya çalışan takımı yoran kaleci, bu takımın as kalecisi olamaz. Daha önce de söyledim, şimdi de tekrarlıyorum. Bir sezon böyle geçmez bir kez daha uyarıyorum sonra başımıza çok vuracağız.

Gelelim hepimizin haksızca yüklendiği fakat iş ahlakıyla çalışıp iki haftadır takımı ipten alan isim olan Negredo’ya... Adeta kendisine yapılan haksız eleştirilere cevap verircesine maç boyu orta sahaya yardıma geldi, servis yaptı, takıma destek oldu ve çok şık bir golle takımını öne geçirdi. Kalırsa bizimdir giderse de bonservis getirir. Yaptığı profosyenelce davranışlar için kendisine bir kere daha Beşiktaş adına teşekkür ederim.

* * *

Bir diğer can sıkıcı nokta ise aldığı her topu ezip yana oynayan ve sürekli yürekleri ağza getiren Necip Uysal. Necip’le bu işin yürümeyeceği, son maçlarda bir kere daha gözler önüne serildi. Aldığımız sonuçlar kimseyi yanıltmasın. Beşiktaş’ın çok acil bir kaleci ve takımın pas oyununa yardım edebilecek asist özelliği olan bir 10 numaraya ihtiyacı var. Mümkünse bir bitirici forvetle ve rotasyon için bir sağ bekle yeni sezonda UEFA finali hedefine yaklaşabiliriz.

Son sözüm ise yıllardır Beşiktaş’tan geçinen, istenmemesine rağmen takımda kalmak için çirkinleşen, senelerdir bir arpa boyu ilerleme gösteremeyen Mustafa Pektemek’e: Beşiktaş’tan kazandığın paralar torununun torununa da yeter. Lütfen daha fazla çirkinleşmeden ve takıma yük olmadan oynayabileceğin bir takıma git...