2018 yılında ekrana veda eden, reyting sıralamasında istenilen performansa ulaşamaması nedeniyle bir anda yayından kaldırılan ya da gelişmekte olan senaryosuna bakılmaksızın erken final yapan, uzun soluklu televizyon macerası sonrasında zamanı geldiği için final yapan, belirli bir kitleyi yakalamışken sürpriz bir şekilde bitirilen, kısacası sebebi ne olursa olsun 2018'de biten diziler. O dizilerden;

Hayat Sırları: Star TV de  21 Ocak 2018 de  izleyiciyle buluşan dizi  11. bölüm sonunda ekranlara veda etmek zorunda kaldı.

Kalp Atışı: Show TV DE  28 Ocak 2018 Show TV ekranlarında izleyiciyle buluşan dizi  28. bölüm sonunda ekranlara veda etti.

Babamın Günahları: Star TV de 31 Ocak 2018 Star TV  ekranlarında izleyiciyle buluşan Babamın Günahları sadece 4 bölüm sonunda ekranlara veda etmek zorunda kaldı.

Yalaza, Siyah İnci gibi daha  bir çok dizi  patır patır döküldü. 

Tüm bunlara rağmen öyle bir dizi var ki her hafta nefesleri tutarak izliyoruz. Bu dizi "Diriliş Ertuğrul" dan başkası değil. Diziyi beğeni ile izleyen hem yurtiçinde hem de yurt dışında oldukça geniş bir izleyici kitlesi var.  Bu hafta yayınlanan bölümünde  Ertuğrul'un eşi ve Osmanlı'nın kurucusu Osman Gazi'nin annesi Halime Hatun'un ölmesi ile bu role  hayat veren Esra Bilgiç diziden ayrıldı. Bilgiç, dün akşam ekrana gelen ölüm sahnesinin ardından ayrılığın nedenlerini sosyal medya hesabında takipçileri ile paylaştı; "Dört senemi dolu dolu geçirdiğim, her sahnesini çok severek ve çok büyük bir istekle oynadığım Halime Sultan karakterine, yeni sezon hikayesinin değiştirilecek olması sebebiyle son verdik. Beni böylesine sevdiğiniz ve sahiplendiğiniz için, en başından bugüne kadar ailenizden, evinizden biri gibi gördüğünüz için size minnettarım" dedi. Dizi gerçek hikaye olunca birde anlatım dili olarak ve oyuncularında başarısı iyi olunca seyrediliyor gerçekten. Benimde her hafta zevkle izlediğim dizi. Bana göre  bu kadar saçma, mantıktan çok uzak bunca dizi arasında DİRİLİŞ ERTUĞRUL izlenebilecek bir kaç diziden biri. Ne yalan söyleyeyim soluksuz izliyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın