Ramazan Bayramı ile birlikte dokuz günlük tatili geride bıraktık. Tatilden çıkıp yeniden okula dönmenin stresini yaşayan çocukları mutlu edecek bir tarif paylaşacağım. Hem çocuklarla birlikte vakit geçirmek hem de lezzetli ve rengarenk bir tatlı yapmak çok iyi gelecek. Aynı zamanda büyükler de popcake ile kendilerini şımartabilir.

Çocukları için alışılmadık bir şeyler pişirmek isteyenlere de bu tarifi denemelerini tavsiye ediyorum. Bugün birlikte gökkuşağı gibi çok renkli popcake yapacağız. Yuvarlak ve lezzetli Popcake’ler, farklı renkleri ve süslemeleriyle eğlenceli bir tatlıdır. Renkli pandispanyalardan kek, kalanlardan çok şirin popcake’ler yapabilirsiniz.

MALZEMELER

Pandispanya için;

Yumurta 6 adet

Toz şeker 180 gr

Un 190 gr

Kabartma tozu 5 gr

Gıda boyası

Kreması için;

Beyaz çikolata 200 gr

Krema 200 gr

Dış kaplama için;

250 gram kuvertür çikolata (bitter, sütlü, beyaz veya frambuaz)

Pasta şekerlemeleri

Popcake çubukları

YAPILIŞI

Başlamadan önce bazı önerilerim olacak: Popcake yapmak için herhangi bir pandispanya veya kek kullanabilirsiniz. En sevdiğiniz kremayı ekleyebilirsiniz. Çikolatalı pandispanya ve çikolatalı krema olabilir. Popcake’lerin dışı renkli çikolatayla da yapılabilir.

7 farklı renkte kek pişirmek için 7 pişirme kabına ihtiyacımız var. Ancak ev mutfağında 7 adet pişirme kabı bulmak oldukça zordur. Folyodan aynı büyüklükte 7 şekil yapabilir ve içlerinde çok renkli kek pişirebilirsiniz.

Bağımlısı olacağınız popcake’i yapmaya başlayalım. Unu kabartma tozuyla karıştırın, bu işlemi bir elek kullanarak yapmak daha iyidir.

Yumurtaları şekerli beyaz kabarık bir kütleye çırpın. 7 eşit parçaya bölün. Her kaseye birkaç damla renklendirici ve her kek için 27 gram un karışımı ekleyin.

Her rengi yavaşça yoğurun ve hazırlanan pişirme kabı yerleştirin.

Fırını önceden 180 derecede ısıtın ve kek kalıplarını yaklaşık 7-10 dakika pişirin.

Hazır olduklarında soğumalarını bekleyin. Onlar soğurken kremasını hazırlayalım. Bunu yapmak için kremayı kaynama noktasına kadar ısıtalım ve çikolatanın üzerine azar azar dökelim. Her şeyi blender ile iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.

Her kekin ezilmesi ve kremayla karıştırılması gerekir. Daha sonra streç filmin üzerine farklı renklerde küçük bir parça kek yerleştirip top şekline getirin.

Tüm topları tamamen donuncaya kadar dondurucuya koyun. Artık geriye çikolatayı eritip toplarımızı içine batırıp üzerine renkli süslemeler serpmek kalıyor.

Eminim, çocuklarınız bunları hazırlamaktan, süslemekten ve yemekten büyük keyif alacaktır.

Afiyet olsun…

EVDE YAPAY ZEKALI TASARRUF

 Hayatımızın her alanında yapay zeka ve robot teknolojilerinin etkisini görmeye başladık. Bu sistemler ile evler daha konforlu, güvenli ve verimli hale geldi. Akıllı ev sistemleri sayesinde; evdeki aydınlatma, ısıtma, güvenlik ve enerji tüketimi gibi faktörler kontrol altına alınıyor. Yapay zeka, evde yaşayanların alışkanlıklarını öğrenerek enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor. Temizlik robotları, robot süpürgeler ve robot çamaşır makineleri gibi akıllı cihazlar yaygın olarak kullanılıyor. Bu cihazlar, zamandan tasarruf edilmesine ve evin temizlik işlerinin daha verimli yapılmasına yardımcı oluyor.

Sağlık, sevgi ve lezzet ile kalın