Beşiktaş, farklı yenerek Avusturya’ya rahat gitmek için çıktığı LASK Linz karşısında elde ettiği 1-0’lık galibiyetle moral buldu. Rakip kale önüne kadar topu taşımayı başaran Şenol hocanın talebeleri, karşılaşmanın ilk dakikalarında bulduğu golle yetinmek zorunda kaldı.

Beşiktaş muhteşem taraftarı önünde Avrupa Ligi 3. eleme ilk maçında Avusturya temsilcisi LASK Linz’i 6. dakikada Basel’in attığı golle yenerek 16 Ağustos’ta Avusturya’daki rövanş maçı öncesi moral depoladı.

Şenol hocanın gerçek bir rakip karşısında takımın artılarını eksilerini görme şansı oldu. Oguzhan’ın 6 pas içinde kaçırdığı gol, Tolga’nın ve Vagner Love’un direkten dönen şutları, Kartal’ın turu Avusturya’ya ertelemesine yolaçtı.

Beşiktaş’ın baskın oyunuyla elde ettiği 5 net pozisyonu skora yansımadı. Gecenin adamı ise Kartal’ın eski kaptan Rıza’nın “atom karınca” lakabının yeni sahibi Medel oldu. Yüzde 85 isabetli pas, pres ve bitmeyen enerjisiyle gecenin yıldızıydı Medel. Fabri’nin gidişinin ardından tekrar birinci kaleci olarak sahaya çıkan Tolga’nın da kendisine güveni, Şenol hocayı umutlandırdı.

İkinci yarıda temposu düşen karşılaşmayı Quaresma’nın oyuna girişi yeniden hareketlendirdi ancak Siyah-Beyazlı ekip, ikinci golü yine de bulamadı. LASK Linz defansı çok başarılı bir gece geçirdi çünkü.

Şenol Güneş’in gecede en büyük mesajı 86. dakikada Negredo’yu sahaya sürerek takımdaki forvet belirsizliğine dikkat çekmesiydi. Beşiktaş’ın kadro yapılanmasını tamamlamak için Vida’nın akıbetinin de bir an önce belli olması gerekiyor.

Vida’nın gidip gitmeyeceği netleştikten sonra takımın mevcut iskeletine monte edilecek birkaç isim Beşiktaş’ın Süper Lig şampiyonluğunun en sıkı adaylarından biri olduğunu da gösterdi LASK Linz karşısındaki oyun bize.

VAR sisteminin de devreye girmesiyle, hakem hatalarının daha az yaşanacağı, zevkli ve çekişmeli bir sezon olmasını dilediğimiz Lefter Küçükadyonadis Sezonu’nda keyifli maçlar izlemeyi umuyorum.

Dilerim hayal kırıklığına uğramayız.