Beşiktaş, geçen sezonun başarılı takımı Trabzonspor karşısına, Korona testi pozitif çıkan hocası Sergen Yalçın'dan yoksun olarak gitti. Her iki takım da lige tam hazır olmadan ilk büyük karşılaşmaya çıkmış olmaları nedeniyle oyuna kontrollü olarak başladı. İlk çeyrekte Trabzonspor'un presini, Beşiktaş defansının arkasına atılan toplarla gol arayışını izledik. Beşiktaş ise kendi sahasından çıkma çabasındaydı.

Trabzon, geçen yılın uyumlu ikilisi Sosa ve Sörloth'un yokluğunu bariz bir şekilde yansıttı. İlk 25 dakikada pres yaparak topa sahip olsa da, kaleyi tutan bir şutu olmadı.

Beşiktaş'ta Atiba ile Oğuzhan'ın uyumu, pas oyununa pozitif yansıdı. 29. dakikada topla buluşan Boyt'un muhteşem şutu fileleri havalandırınca Beşiktaş, Trabzon kilidini de açtı.

Golün ardından Trabzon'a pozisyon vermeyen Beşiktaş, ilk yarı sonunda soyunma odasına 1-0 galip olarak gitti.

Karşılaşmanın ikinci yarısı da, ilk yarıya benzer şekilde başladı. Trabzonspor, Beşiktaş defansının arkasına atılan aşırtma toplarla gol arasa da bunda başarılı olamadı. Beşiktaş, PAOK maçından sonra defans arkasına atılan toplara karşı önlemini almış gibi gözüktü.

Trabzon'un yeni transferi Flavio, korner atışı sırasında Atiba'yı bir "grekoromen" hareketiyle yere düşürünce, hakem VAR incelemesi sonucu penaltı noktasını gösterdi. Flavio da ikinci sarı kartı görerek takımını bir kişi eksik bıraktı. 64. dakikada penaltıyı yeni transfer Mensah kullandı ve Beşiktaş'ı 2-0 öne geçirdi. Mensah, penaltı golüyle aynı zamanda oynadığı güzel oyunu da süslemiş oldu.

Trabzon'un bir kişi eksik oynaması, skor avantajını da elinde bulunduran Beşiktaş'ı rahatlattı. İkinci yarının ortalarında oyuna giren Dorukhan ve Lens 74'üncü dakikada sahneye çıktı. Ceza alanında topla buluşan Dorukhan, Lens'in koşusunu iyi gördü. Attığı klas pasta Lens'e sadece dokunmak kaldı ve Beşiktaş üçüncü golü bulmanın sevincini yaşadı.

Karşılaşmanın son dakikalarına doğru Ersin'in kalesini terk edip boşa çıkmasını değerlendiren Abdülkadir, takipçiliğinin mükafatını aldı ve takımının tek golünü kaydetti.

Beşiktaş, hocasız geldiği Trabzon deplasmanından, ilk derbide 3 puanı cebine koyarak ayrıldı. Karantinadaki Sergen hocanın uzaktan verdiği taktikle ilk karşılaşmadan mutlu ayrılan Beşiktaş, rakiplerinden daha hazır bir görüntü verdi.

Bu arada, bir parantez de Fikret Orman'ın başkanlığı kaçarcasına bırakmadan önce takımın başına getirdiği Abdullah Avcı için açalım. Vefa sezonunda Beşiktaş'tan yattığı yerden milyonlarca lira alan Abdullah Avcı'nın, yayıncı kuruluşta yorumcu olarak göreve başlaması, Fikret Orman'ın takımı nasıl yönettiğinin de yansıması oldu.