Beşiktaş, Vodafon Park'ta ağırladığı Yeni Malatyaspor karşısında bu sezonun ilklerini yaşadı. İlk kez az sayıda da olsa seyircisiyle buluştu, ilk kez evinde gol yemedi ve ilk kez evinde galibiyeti yaşadı. Ayrıca ilk kez bu sezon en fazla pas yaptığı, topa en fazla sahip olduğu ve rakip ceza alanında en fazla topa sahip olma oranını da yaşadı Beşiktaş.

Pas yaparak ve rakibi kendi sahasına kapatan Beşiktaş'ın karşısında, rakibinin oyununu bozmaya çalışan bir Malatya vardı. İlk pozisyonunu 16. dakikada Abubakar'ın pasıyla buluşan Larin'in auta giden şutuyla yaşadı. 23. dakikada Dorukhan'ın ortasında Abubakar'ın şutunu araya giren Zeki çeldi ve golü önlemiş oldu. Bir dakika sonra Abubakar'ın dönerek vurduğu topu, Malatya kalecisi iki pozisyonda kurtardı.

Bu maçta Beşiktaş'ın dalga dalga ataklarını seyrettik. Raşit Cezzal'in şutu direği yalayarak auta gidince Beşiktaş adına kaçan bir başka gol pozisyonu olarak geçti kayıtlara. İlk devre golsüz berabere bitti.

İkinci devreye Beşiktaş, ilk 11'i bozmadan çıktı. 4. dakikada Oğuzhan'ın şutunu Malatya kalecisi kornere çelerek kurtardı. Güçlü rakibi karşısından 1 puanla ayrılmaya odaklanmış Malatya, 1-9-1'le oynayarak oynatmadan kontraataklarla sonuç aradı.

Beşiktaş'ın baskısı, 55. dakikada Raşit Cezzal'ın ortasına kafayı vuran Larin'inle sonuç getirdi ve beklenen gol geldi. 58. dakikada Malatya'nın serbest vuruşu filelere doğru yol alırken, Ersin muhteşem bir kurtarışla adeta alınan 3 puana damgasını vurdu.

Malatya, golü yedikten sonra ileri çıkmaya ve gol aramaya başladı. 73. dakikada Abubakar, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda zor olanı başardı ve topu auta attı.

Maçın son dakikalarında kalan enerjisini beraberlik için kullanan ve tüm hatlarıyla yüklenen Yeni Malatyaspor'un çabası ve Beşiktaş'ın topu kaparak atağa kalkması sayesinde nefes kesti. Ancak her iki takımın da çabası sonucu değiştirmedi ve karşılaşma 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle tamamlandı.

Bay hakkını da kullanan Beşiktaş puanını 10'a çıkarmanın yanında üst üste iki hafta kazanarak moral buldu. Takımın savunmada ve atakta bir bütün olarak hareket etmesi ve mücadele direnci göstermesi de gelecek adına umut verdi.