Bu hafta benimde kafamın karıştığı bir magazin olayını,  yakışıklı oyuncu Berk Oktay ile eski eşi Merve Şarapçıoğlu'nun arasında yaşanan kötü olayı ve bugün gelinen son durumu kaleme almak istiyorum.

Bu hafta bu eski eşlerin duruşması vardı. Berk Oktay'ın uygunsuz görüntülerini yayınladığı iddiasıyla yargılanan eski eşi Merve Şarapçıoğlu'na 'Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme' suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası verildi. Oktay, karar sonrası yaptığı paylaşımda "Soyadımın bütün namusu temizlenmiştir, adalet yerini bulmuştur" dedi. Bu paylaşıma sevgilisi Yıldız Çağrı Atiksoy da destek verdi: "Maruz kaldığın onca tehdidi, önce sette şahit olan bir arkadaşın, sonra hayat arkadaşın olarak iyi biliyorum. 18 yıl emek verdiğin kariyerinin karalamalarla bitirilmesini göze alarak davandan vazgeçmediğin, şerefin için sonuna kadar savaştığın için seninle gurur duyuyorum. Adamlığına da, yüreğine de laf eden birini bu saatten sonra Allah'a havale edelim. Seni çok seviyorum."

Eski eşler arasında yaşanan bu olay ve olaylar tabi ki doğru hareketler değil.  Eski eş Merve Hanım neden hem kendini hem kariyerini böyle bir kötü durum içine soktu?!  Kanaatimce Merve Hanım Berk Oktay'ı çok sevdi ve ayrılmak istemedi. Kaybetmemek adına da hata üstüne hata yaptı. Sen bir avukatsın, sonuçlarını öngörebilir ve kesinlikle sebebi ne olursa olsun böyle bir tutum içine girmemeliydin. Kariyer bakımından buraya gelebilmek için ne kadar yol kat ettiysen, ne sıkıntılara katlandıysan hepsini bir çırpıda çöpe attın. Açıkçası resmen hayatını, kariyerini, onurunu sıfırladın...

Kafam neden karıştı diye soracak olursanız eğer acaba Berk Oktay da  benim gibi düşünmedi mi?

Seven kadının eşini kaybetmemek adına yaptığı bir sürü hata... "Evet ben haklıyım, büyüklük bende kalsın" diyemedi mi? Yada gerçekten hala hepimizin bilmediği  ve kendisinin de bir türlü sindiremediği başka bir şeyler mi  var!  Acaba bu yüzden mi Merve Hanımın bütün hayatını sıfırlamak istedi.

Diğer kafamı kurcalayan da Berk Oktay'ın şu an ki sevgilisinin mahkemeden çıkan sonuç üzerine yaptığı yorumlar oldu. Evet yaptığı yorumla sevgilisine sahip çıkıyor  ama bir kadın olarak başka bir kadına böylesine vurması da kafamı karıştıran diğer ayrıntı. Keşke yorumlarını düşüncelerini kendi içlerinde milletle paylaşmadan yapsaydı. Bence bu hareket  çok da şık olmadı.

Umarım  bütün bu olanlar tamamıyla biter ve kim olursa olsun  eski eşler/ taraflar bir daha bu tür bir olaya maruz kalmazlar.

Ayrılık hayatın sonu değil! Yeniden güzel bir hayat kurmak ve mutlu olmak çok da zor olmasa gerek...

Sevgi ve hoş görü ile kalın...