Ünlü şarkıcı Işın Karaca, üç yıllık eşi Tuğrul Odabaş'tan tek celsede anlaşmalı olarak bu hafta içinde boşandı. İstanbul 11. Aile Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Işın Karaca ve Tuğrul Odabaş avukatlarıyla beraber katıldı. Hakim, taraflara "Boşanmak istiyor musunuz?" diye sordu. Taraflar boşanmak istediklerini belirtti. Hakim, tarafların yaptıkları protokole göre karşılıklı olarak birbirlerinden tazminat ve nafaka talebinde bulunup bulunmadıklarını sordu. Her iki taraf da maddi, manevi tazminat ve nafaka taleplerinin olmadığını belirttiler. Evlilik içinde edinilmiş mal varlığı olmadığından hak ve alacaklarının bulunmadığını da belirten Karaca ve Odabaş, boşanmalarına karar verilmesini talep ettiler. "Barışma ihtimali olup olmadığına" yönelik soruya da "Yok" diye cevap veren tarafların, boşanmalarına karar verildi. Işın Karaca'nın ilk sözleri "Hayırlısı olsun, hepimiz için çok hayırlısı olsun. Arkadaşlığımız tabiiki devam edecek. 25 yıllık arkadaşım devam etmemesi mümkün mü? Tek ricam aynı şeyi yapmayın adama. Öyle yaratılan senaryolar, yok öyle şeyler. Can yakıcı olur. Anlaşamadık bitti işte. Bu kadar net arkadaşlar" dedi. Tuğrul Odabaş ise "Neden boşandığımızı ben de bilmiyorum" diyerek kafa karıştırdı.

Işın Karaca - Tuğrul Odabaş davasını bekleyen muhabirlerle adliye de Alper Saldıran ve Pelin Tuncegil çifti ile tesadüfen karşılaştı ve muhabirlerin 'siz neden buradasınız' sorusu karşısında ünlü çift 'biz de bugün anlaşmalı olarak boşanıyoruz' diyerek yanıt verdi. 2013 yılında nikah masasına oturan Alper Saldıran ve Pelin Tuncegil çiftide 11. Aile Mahkmesi'nde görülen duruşmaya beraber katıldı.

Tuncegil'in avukatı da duruşma salonunda hazır bulundu. Mahkeme hakimi, 'Boşanma konusunda ısrarcı mısınız?' Diye sordu. Taraflar boşanma konusunda kararlı olduklarını, herhangi bir talepleri olmadığını belirtti.

Çift yaklaşık 3 dakika süren duruşmanın ardından anlaşmalı olarak boşandı.

Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan çift, "Dostluğumuzun bozulmaması için böyle bir karar aldım. Biz zaten 14 yıllık çocukluk arkadaşıyız ve dostuz. İyi arkadaşız ama evlilik bazı şeyleri bozabiliyor" diyerek adliyeden ayrıldı.

Bir günde iki boşanma aynı zamanlar diliminde gerçekleşti. Boşanmalardan biri her kes için sürpriz olurken diğeride tamamıyla tesadüfen denk gelen magazinciler tarafından ortaya çıktı.

Bende her iki çifte de hayırlı olur inşallah demekten başka söz bulamıyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.