1985 yılında Yeşilçam, çalkantılı bir 10 yılı geride bırakmış ve kendine yeni yüzler edinmeye çalışıyordu. İşte o dönemde güzel mavi gözleri ve yakışıklı fiziğiyle bir erkek oyuncu çıktı ortaya, onun adı Tolga Savacı.

Öyle etkileyici bir görünümü vardı ki, onu gören her kes sinemanın gelmiş geçmiş en yakışıklı erkek oyuncularından Alain Delon ile kıyaslıyordu.

Biraz geriye baktığımızda aslında kariyer anlamındaki ilk adımlarını moda dünyasında attığını görüyorduk. Ama sinemada da hiç de göz ardı edilmeyecek bir görünümü vardı. Yeteneği de cabası! Sinema dünyası bu yakışıklıdan çok etkilenmişti.

Sinema seven seyirci, henüz 22 yaşındaki gencecik delikanlı Tolga Savacı'yı  ilk olarak, dönemin en ünlü kadın yıldızlarından biri olan Banu Alkan ile kamera karşısında oynadığı bir sinema filminde benimsedi.

Bu filmde oyunculuğu ve karizmasıyla tüm sinemaseverlerden tam not aldı.

Banu Alkan ile sinemada boy gösterdikten hemen ardından yine o yılların en gözde kadın oyuncularından biri olan Hülya Avşar ile oynadığı Tapılacak Kadın sinema filmi geldi.

O güzel gözlü, yakışıklı genç adam kariyer basamaklarını emin adımlarla çıkarken bir yandan da mankenlik, bir yandan sinema derken ardından TV için teklifler yağıyordu.

Elini attığı her işi başarıyla sonuçlandıran o genç adam Türk sinemasında unutulmaz izler bıraktıktan sonra ani bir kararla Amerika’da kendine yeni bir hayat kurdu. Başarılı oyuncu uzun zamandır sessiz sedasız mütevazi bir hayat sürdürüyordu Amerika’da. 

Yakışıklı oyuncu yaşadığı sessiz hayatından bu hafta başında acı bir haber geldi. 60 yaşında kalp krizi sonucu hayatını kaybettiğini duyan tüm sevenleri büyük bir üzüntü yaşadı.

Tolga Savacı’nın ölümüyle birlikte Türk sinemasında bir dönemi de kapandı diyebiliriz.

Tolga Savacı'nın acı haberini de eşi Nermin Bezmen sosyal medyadan Yüreğim kanıyor!!! Kanıyor!!! Kaybettim, dev yürekli sevdiceğimi.. Ansızın çıktı sonsuza yolculuğuna... Ben yerle gök, yangınlarla,  buzlar arasında kayıplarda...Canım Sibel, Zeynep Savacı, canım evlatlarım Pamira, Cazım, Ariella, Shawn, canım torunlarım Pia, Shaya, Luna derin acımızı yaşıyoruz" satırlarıyla duyurdu.

Her ölüm erken denir gerçekten bu yakışıklı içinde bu söz söylendi.

Türk halkı başarılı, mütevazi, beyefendi bir adamı erken kaybetti.

Mekanı nur olsun.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.