Beşiktaş, sezonun son derbisinde evinde Fenerbahçe'yi ağırladı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikasında Beşiktaş vasat bir futbol sergiledi. Bu süre içerisinde kalesinde gördüğü iki pozisyonda genç kaleci Ersin'in başarılı kurtarışları sayesinde skor değişmedi. Vedat Muriç'in 24. dakikada Vida'ya arkadan yaptığı pozisyona hakem sarı kart gösterdi ancak VAR devreye girince kartın rengi kırmızıya döndü. Fenerbahçe, 10 kişi kalmasına rağmen topa daha çok sahip olan ve pozisyon üreten taraftı. 32. dakikada Emre'nin şutu direğin üstünden az farkla auta gitti.

Beşiktaş'ın ilk ciddi atağının geldiği 34. dakikada Fenerbahçe kalecisi Altay başarılı bir kurtarış yaparak takımının moralini yükseltti. 38. dakikada Hasan Ali Kaldırım'ın şutunda Ersin yine sahneye çıktı ve topun ağlara gitmesine izin vermedi. Ersin'in ve Altay'ın ön plana çıktığı ilk yarı, golsüz beraberlikle tamamlandı.

İki takım da ikinci yarıya ilk 11'lerini koruyarak çıktı. Beşiktaş, ilk devre olduğu gibi ikinci yarıya da 10 kişilik rakibine karşı vasat başladı. Orta sahada üç pas yapamayan Beşiktaş, adeta Fenerbahçe'nin pas oyununu izledi.

55. dakikada Burak Yılmaz'ın firikik vuruşunu, Altay'ın kurtarışı Beşiktaş adına ikinci devre kaleyi bulan ilk şuttu. 63. dakikada Vida'nın başlattığı pozisyon yine Vida'nın golüyle tamamlandı ve Beşiktaş evinde öne geçmeyi başardı.

67. dakikada sakatlanan Lens'in yerine Sergen hocanın Necip'i sahaya sürmesi tartışılan bir hamle oldu.

69. dakikada Caner'in korner atışında kale çizgisine paralel bir şekilde gönderdiği topa ustaca kafasını uzatan Gökhan Gönül, takımı adına ikinci golü kaydeden isim oldu.

Maçın yıldızı Ersin, 73. dakikada Rodrigez'in şutuna geçit vermeyerek karşılaşmanın skorunu tayin etti.

Beşiktaş'ın 3 puanı hanesine yazdırarak ligde 4. sıraya yerleşmesi yanında Fenerbahçe günü olan 19-07'de ezeli rakibini yenmesi  kendi adına bir ironi oldu.

Pandemi sonrası oynanan karşılaşmalar bir kez daha gösterdi ki, seyircisiz oynanan maçlarda ev sahibi takım trübün desteğini hissetmeyince şartlar eşitleniyor ve sürpriz sonuçlar çıkabiliyor. Evet futbol artık dünyada bir endüstri ama aynı zamanda önemli bir temaşa oyunu. Bu endüstriyi tamamlayan en önemli unsur da seyirci. Tribünlerin coştuğu günlere bir an önce kavuşmak dileğiyle.