Süper Lig'in 6. haftası kapanış maçında Beşiktaş, 4 haftada topladığı 4 puanla gittiği Denizli deplasmanından 3 puan alarak dönmeyi başardı. Milli ara ve ardından bay haftası ile birlikte 21 günlük sürenin Beşiktaş için toparlanma dönemi olacak mı diye merak ediliyordu.

Beşiktaş'ın baskılı oyununa Denizli takım olarak savunma yaparak başladı. Beşiktaş, 13. dakikada Abubakar'ın akıl dolu pasında Atiba topu filelerle buluşturdu ve Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren golünü attı.

Erken golle birlikte Beşiktaş daha da organize oynamaya başladı. Milli ara ve ardından boş geçen haftanın Beşiktaş'a yaradığı, oyuncuların hırslı olması, agresif bir oyun sergilemesiyle ortaya çıktı.

15. dakikada Denizli'nin ilk pozisyonunda Rodeyaga'nın şutunu kaleci Ersin yumruklayarak kurtardı. Nefis bir vuruş ve aynı güzellikte kurtarış maçta akılda kalan görüntüler arasına girdi. 

25. dakikada NSakala'nın soldan getirdiği müsait topu Abubakar auta attı. Hakem Alper Ulusoy, 35. dakikada Denizlisporlu Oğuz'un topa elle müdahalesine penaltı çaldı. Topu filelerle buluşturan Abubakar, 3,5 yıl sonra Beşiktaş formasıyla tekrar golle buluşmuş oldu.

İlk devre, Beşiktaş'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi. İlk yarıya bir gol ve bir asistle tamamlayan Abubakar damgasını vurdu.

Beşiktaş, ikinci yarıya golle başladı. Rosier'in sağdan taşıyıp ortaladığı topu Larin gole çevirmeyi başardı. Beşiktaş, skora rağmen Denizli kalesine ataklar yapmaya devam etti. 51. dakikada Souza'nın şutunu Denizli kalecisi direğin dibinden çıkararak farkın 4'e çıkmasını önledi.

Ghezzal ve Souza'nın orta sahayı toparladığı ve isabetli paslarla takımın daha fazla pozisyon üretmesini sağladığını izledik.

66. dakikada VAR uyarısıyla Souza kırmızı kart görünce, Beşiktaş 10 kişi kaldı. Denizli, eksilen rakibine karşı daha fazla ileri çıkmaya ve gol aramaya başladı. Beşiktaş'ta da yorgunluk belirtileri gözlendi. Karşılaşmanın bu dakikasına kadar rakibinin kendi yarı alanında paslaşmasına izin vermeyen Beşiktaş, Denizlisporlu oyuncuların hazırladığı atağa engel olamadı ve 75. dakikada Mesanoviç fileleri havalandırdı.

İlk golü bulan ve skoru 3-1'e getiren Denizli moral buldu ve 10 kişilik rakibinin üzerine gelmeye başladı. 88. dakikada Rodeyaga'nın doksana giden topunu kaleci Ersin aynı güzellikte kurtararak alkışı haketti. Uzatma dakikalarında Sako'nun attığı gol, skoru 3-2'ye getirirken Beşiktaş'a soğuk terler döktürdü.

Kalan dakikalarda gol olmayınca, Beşiktaş haftalar sonra 3 puanla tanışmış oldu. İkinci yarının son çeyreğinde 10 kişi kalınca geri yaslanan ve taraftarlarına ecel terleri döktüren Beşiktaş, lige 3 puanla dönüş yapmanın sevincini yaşadı. Roiser, Souza, Ghazzal, Atiba ve Abubakar'ın oyuna katkıları, milli ara ve bay haftasının takıma yaradığını gösterdi.