Beşiktaş evinde ağırladığı Başakşehir maçında ilk onbeş dakikada karşılıklı ortasaha mücadelesi olsa da yirminci dakikadan itibaren net pozisyonlar üreten Başakşehir yirmi üçüncü dakikada Beşiktaş kalecisi Karius’un muhteşem kurtarışlarını seyrettik.

Yirmidördüncü dakikada Massara’nın karşı karşıya kaldığı pozisyonda kale yerine orta yapması Başakşehir için kaçan pozisyon oldu. Otuzdördüncü dakikada Robinho’nun beş Beşiktaşlının arasından attığı gol Beşiktaş’ın klasik defansının pozisyon takip etmeme ve adam kaçırma alışkanlığı oldu.

Beşiktaş golü yedikten sonra kendine geldi ve daha çok hücum organizasyonlarına başladı. Kornerden gelen Gökhan’ın aşırttığı topu tamamlayan Atiba, Beşiktaş’ın golünü atıp skoru beraberliğe getirdi ve golden sonra Beşiktaş’ın daha iyi bir oyun oynamasını sağladı. İlk yarı 1-1’lik skorla takımlar soyunma odasına gitti. İkinci yarı ilk yarının aksine daha iyi bir oyunla Beşiktaş oyuna başladı. 51. dakikada Gökhan Gönül’ün ortasında Burak’ın attığı gol tam keneriklikti ve Beşiktaş’ın öne geçmesini sağladı. İkinci golünden sonra Beşiktaş resitali seyretmeye başladık. İki takımın da futbol oynama isteği, futbol zevki ve seyri güzel bir maç seyrettirdi. Maçın son dakikaları adeta nefes kesti.

Beşiktaş Başakşehir’i evinde 2-1’lik skorla yenerek şampiyonluk yarışına yeni bir heyecan getirdi. Maçta Adem Lajic, Gökhan Gönül, Atiba, Karius, Vida ve Burak’ın maç performansı alkışı hak etti. Beşiktaş güzel oyununu galibiyetle kapayarak üç puanı hanesine yazdı.