Beşiktaş UEFA Avrupa liginde 3. ön elemede B36Torshavn ile 2-0'ın rövanşında karşılaştı. İlk maçın skor avantajıyla sahaya çıkan Beşiktaş, 6-0'lık galibiyetle Lask Linz'in rakibi oldu. Negredo, Pepe, Atiba ve Quoresma'nın kadroda yer almadığı maçta, Şenol hoca sezon öncesi en ciddi antremanını yaptırmış oldu takıma. Rotasyonlu kadronun elde ettiği 6-0'lık skor, takımda gerçek bir rekabet yaşanacağının göstergesi oldu.

Karşılaşmada 3 gol atan Larin'e, Şenol Güneş'in elinin değdiği hayli belli oluyordu. Caner'in Oğuzhan'ın Gökhan'ın hazır ve istekli gözükmesi, BJK için iyiye işaret. Çok ciddi transferler yapmayan takımın, birkaç takviye ile hem ligde hem Avrupa'da iddiasını sürdüreceği görülüyor. İki yıl üst üste şampiyon olmuş, geçen yıl Avrupa'da zirveyi zorlamış takımın iskeleti, gelecek için de umut veriyor. Sezonun ilk maçında 6-0 lık  galibiyet BJK nın Avrupa liginde en farklı galibiyet oldu

Şenol hoca basın açıklamasında hayli iddialı konuştu. Buna özgüven de diyebiliriz. Beşiktaş'ın kendisiyle yarıştığını söyleyen Şenol hoca, bunun başarıldığında sahaya yansıdığını ve takım oyununu olumlu yönde geliştirdiğine dikkat çekti. Şenol hoca, takımın 5-6 hafta içerisinde oturacağını, bir maçın ölçü olmayacağını belirttikten sonra takımda gidecek ve gelecek oyuncular da olacağı için daha çok çalışmaları gerektiğini de vurguladı. 

Beşiktaş, rakibi olan Avusturya takımı Lask Linz maçı öncesi elde ettiği skorla moral ve motivasyonunu yükseltti. 9 Ağustos'taki maça kendi evinde ve seyirci desteğiyle çıkacak olan Kartal, lige de hazır olduğunu hissettirdi.

Gecenin özeti; BJK için moral bulma gecesiydi ve rakibin güçsüz olması taraftar için de karşılaşmayı şova çevirdi. Mücadeleci ve hırslı takım yapısı yanında, Şenol Güneş'in uzun süreli istikrarlı yönetimiyle Beşiktaş, bu yıl da hem Avrupa'da hem de Süper Lig'de bizlere keyifli maçlar izleteceğe benziyor.