Yılın ilk derbisinde Süper Lig lideri Beşiktaş, evinde 2-0 mağlup ettiği Galatasaray'dan altın değerinde 3 puan aldı. Hem şampiyonluk yolundaki rakiplerinden biri ile arasındaki puan farkını açtı, hem de liderliğini pekiştirerek camiaya büyük sevinç yaşattı.

Ligin ilk devresinde oynanan Başakşehir karşılaşmasını da sayarsak, Galatasaray'ı evinde de yendiği için bu Beşiktaş'ın 4. derbi galibiyeti oldu. Beşiktaş, liderliğin hakkını verdi ve Sergen hocanın takımla kan uyumunu da sergiledi bu karşılaşma ile. Karşılaşmaya çok istekli başlayan Beşiktaş, Sergen hocanın oyun zekası, kontrollü pas ve dikine oyun ile karşılaşmanın başında oyuna damgasını vurdu.

İlk pozisyon 8. dakikada Gezzal'ın az farkla auta çıkan vuruşu ile yaşandı. Galatasaray'ın Beşiktaş karşısında galibiyeti arzulamaktan çok 1 puana yatkın oyunu, hakem Cüneyt Çakır'ın pozisyon yorumlarıyla da sertliklere sahne oldu.

35. dakikada Arda'nın defansa geri pasında araya girerek topu kapan Larin'in kaleciyle karşı karşıya iken topu üstten auta atması, ilk devre Beşiktaş adına kaçan net pozisyonlardan biri oldu. İlk devre her iki takım da gol bulamayınca, soyunma odasına 0-0 beraberlikle gidildi.

İkinci yarıda Galatasaray'ın takım olarak Beşiktaş'ı sahasında karşılaması, ev sahibinin pas oyunu oynamasında etkili oldu. Ön tarafta Beşiktaş'ın baskı yapması Galatasaray'ın oyun kurmasını da engelledi.  58. dakikada Montero'nun kafa topuna ayağını kaldırarak yaptığı tehlikeli hareketle Diagne, Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kartla oyun dışına çıkarıldı.

Oyun kurmakta zorlanırken Diagne'nin tartışmasız gördüğü kırmızı kartla 10 kişi galan Galatasaray, Beşiktaş'ın sağlı sollu ataklarıyla karşılaştı. Baskısını artıran Beşiktaş, 78. dakikada Rıdvan'ın ortasında topla buluşan Sousa'nın düzgün vuruşunun filelere ulaşmasıyla ilk golünü buldu.

Bu golün ardından Beşiktaş oyunu tamamen Galatasaray yarı sahasına yıktı. 90+1'de, oyuna sonradan giren Gökhan Töre'nin ısrarla top sürerek başlattığı atak, Larin'in pasıyla boştaki N'Koudou'nun golüyle sonuçlandı.

Galatasaray'ın uzatma dakikalarının sonuna doğru geliştirdiği atağın golle sonuçlanmasını kaleci Ersin engelledi. Cüneyt Çakır'ın bitiş düdüğü ile Galatasaray'ı 2-0 yenen Beşiktaş'ın, Süper Lig liderliğini sürdüreceğinin de tescili oldu.

Galibiyette, Sergen hocanın düşük performans sergileyen Oğuzhan ile Gezzal'ı 67. dakikada oyundan alıp, yerine Mensah ve N'Koudou'yu sürerek yaptığı müdahalenin büyük etkisi oldu. Derbilerde galibiyet serisini devam ettiren Sergen hoca ve tek yumruk yaptığı takımı alkışlıyoruz. Liderlik sana yakışıyor. Tebrikler Beşiktaş.