Gün geçmiyor ki ülkede kadına şiddet ve kadın cinayetlerini bitmek bilmiyor. Her gün bir kadın cinayeti her dakika kadına şiddet haberleri ile uyanıyoruz.

Bu hafta yine kadına şiddet haberi ile irkildik. Bu sefer magazin haberlerinden yakından tanıdığımız Ceren Kaplakarslan ve annesi İstanbul'un göbeğinde şiddete maruz kaldılar.

İstanbul Ataşehir'de 1 Eylül'de 6 aylık hamile olan manken ve oyuncu Ceren Kaplakarslan, annesi Nuray Deveci ile birlikte bebeğinin kontrolü için özel hastaneye gitti. Bir süre sonra hastaneye, Kaplakarslan'ın sevgilisi Temel Kankıran da geldi. Hastane çıkışı annesiyle aracına doğru yürüyen genç kadına yaklaşan Kankıran, "Seninle konuşmam lazım" demiş.

İkili arasında tartışma çıkınca işadamı Kankıran, sevgilisini ve annesini darp etti. Polise giderek şikayetçi olan Ceren Kaplakarslan, ifadesinde "1 yıl önce ayrılmıştık. 2 ay ayrı kaldıktan sonra beni tehdit etti, tekrar birlikte olduk. Kendisinden 6 aylık hamileyim. Olay günü Instagram'la ilgili sorular sordu. Silahı kafama dayadı. Bu sırada annem araya girdi. Beni araca bindirdi" diye konuştu.

Kankıran'ın önce annesinin başına ardından kendisinin yüzüne silahın kabzasıyla vurduğunu söyleyen genç oyuncu, "Gözüm şişti. Annemin kolu kırıldı. Ben yere düşünce tekmelemeye başladı.Temel'in arkadaşı çevredekilerin karışmasını engelledi" dedi. Saldırgan da Glock marka tabancasıyla emniyete giderek teslim oldu. Adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Darp edilirken sadece karnındaki bebeğini düşündüğünü söyleyen Ceren Kaplakarslan, "Bebeğime bir şey olmasın derdindeydim. Kanamam olmuştu, Neyseki şimdi durumu iyi" şeklinde ifade verdi.

Kaplakarslan'ın babası tanınmış Atillah Kaplakarslan sessizliğini şu kelimelerle bozdu. "İki kişi değil, 3 kişi var burada. Hamile olduğunu bile bile bunu yapıyorsan bu insanlığa sığmıyor. Bunların durması gerekiyor. Anne, kız ve karnındaki 6 aylık çocuğu. Adalete güvenimiz sonsuz Avukatlarımız gerekenleri yapıyor. Şikayetinizi geri alın' şeklinde tehditler var Ceren'e... Ceren'in üzerinden bana tehditler var."dedi. Gerçekten şu yaşananları insanın aklı almıyor. Her şey bir yana 6 aylık hamile bir kadına nasıl olurda bebeğin babası tarafından öldüresiye elinde silah ile İstanbul'un ortasında bu yapılabilir?

İşte hukuk sistemi gerektiği gibi çalışsa bu ve bunun gibilerini ceza evlerine atıp en ağır hükmü verip bir daha gün ışığı görmeyecekleri cezalar verilse görün bakalım bir daha bu suçlar işleniyormu! Suça verilen cezalar caydırıcı olmadığı sürece biz daha çok şahitlik ederiz bu tür vakalara. Çünkü Adaletimiz eksik...

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.