29. haftanın açılış maçında Beşiktaş evinde ağırladığı Konya karşısında maçtan önce Atiba’ya 200. maçına çıkma plaketi verilmesi ve bu maçların 173’ünde 90 dakika oynaması gençler için profesyonellik, iş disiplini ve ahlak olarak örnek olarak alınması gereken bir karakter .

Konya, Beşiktaş karşısında kontra ataktan pas yaparak pozisyon arasa da ilk net pozisyonu 11. dakikada buldu. Kaleye giden topu çizgiden çıkartan Rıdvan’ın vuruşu, Konya adına kaçan pozisyon oldu. Maçın kırılması Konya adına 15 dakikada Lens’in ayağına Konyalı Hacıahmetoviç için taban  girmesi hakem Zorbay Küçük’ten sarı kartı getirdi. Hakeminin uyarısıyla kırmızı karta çevirmesi Konya’nın 10 kişi kalmasına sebep oldu. 10 kişi oynayan Konya’nın 22. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda genç Rıdvan’ın son andaki müdahalesi Konya adına kaçan en net pozisyon oldu. 33. dakikada Vida’nın Konyalı oyuncuya kayarak müdahale etmesi gri bir pozisyondu. Hakemin sarı kart göstermesi gibi kırmızı kart da Vida’ya gösterebilirdi. Beşiktaş  gole kadar geçen haftanın yıldızı Adem Ljajic’i aradı. Beşiktaş’ın beklenen golü 40. dakikada Burak Yılmaz’ın müthiş füzesiyle 1-0 öne geçti. 15. dakikadan beri eksik oynayan Konya’nın oyun direnci tamamen bitti. Beşiktaş’ın golünü atan Burak Yılmaz’ın 45. dakikadaki topuk pasını aynı güzellikte gole çeviren Diaby soyunma odasına  iki sıfır önde girilmesini sağladı. İkinci devre Beşiktaş’ın kanatlardan pas yaparak atakları organize etmesi Sergen Hoca’nın Diaby’i forvet arkasında oynatması hücum zenginliği olarak oyuna yansıdı. Gecenin yıldızı Burak Yılmaz’ın 51. dakikada Lens’e asisti Lens’in kaleci karşısında aşırttığı top Konya fileleriyle buluşunca Beşiktaş 3-0 öne geçerek maçın skorunu belirlemiş oldu.

Sergen Hoca’nın takımına dokunuşları Abdullah Avcı’yla arasındaki farkı net olarak gösterdi. Gelecek sezon Sergen Hoca’yla Şenol Güneş’in Beşiktaş’ını seyredeceğimizin görüntüsünü verdi.