Beşiktaş evinde ağırladığı Antalyaspor’la berabere kalarak Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın puan kaybettiği haftada Beşiktaş’ın da puan kaybetmesi gelenek hale geldi.

Beşiktaş, Antalyaspor karşısında maçın başında pozisyonlar üretse de kaleci Bofin’i geçemedi. 9. dakikada Batshuayi'nin vuruşu filelere giderken Bofin parmaklarının ucuyla kornere çıkarttı. Kornerden gelen topa karşılık veren Montero’nun kafa vuruşu direkten dönünce Beşiktaş bir dakikada iki kez gole yaklaşsa da golü bulamadı.

24. dakikada hakemin Vida’ya yapılan faulü görmeden Antalyaspor'un hızlı kontra atağında Adriano’nun vuruşunu kaleci Ersin'in parmaklarının ucuyla çıkarması Antalya’nın ilk yarıdaki en net pozisyondu.

İlk devre iki takımın da uyguladığı top rakipteyken presle rakibini oynatmamaya dayalı oyun sistemi oyunu vasat bir oyuna çevirdi.

İkinci devrede oyun aynı şekilde devam etse de pozisyon üretemedi. Beşiktaş 88. dakikada Gezzal’ın ortasında Pjanic'in vuruşu direkten dönünce ikinci yarıdaki kaçan en net pozisyon oldu.

Beşiktaş kazanması halinde üst sıralara çıkacağı maçta evinde berabere kalarak ligde yedinci sırada kaldı.
Bu sezon ligde vasat oynayan üç büyük takımın angarya olarak gördükleri Türkiye Kupası sezonu kurtarma maçları olacak. Hafta arası oynanacak Türkiye Kupası’nın önemi üç büyük takım için ayrı bir önem taşıyacak ve seyredip göreceğiz.

Üç büyük takıma fark atmış Trabzonspor'un hafta sonu Konya’yla oynayacağı maç zirvenin kader maçlarından biri olacak. Üç büyüklerin üçünün birden en vasat sezonu olarak hafızalarda kalacak. Kazanamama ve kaybetme alışkanlığı kadar vasat oyun milyonlarca taraftarı üzmeye devam ediyor. Üç büyük zirveye oynamayınca, rekabet olmayınca futbolun zevki de olmuyor. Zirvenin sahibi Trabzonspor'u alkışlamaya devam ediyorlar.