Şampiyonluk yolunda liderliği korumak isteyen Beşiktaş ile Süper Lig'in alt sıralarından kurtulmak isteyen Başakşehir arasındaki karşılaşma nefesleri kesti. Karşılıklı gol düellosunun yaşandığı karşılaşmada gülen taraf Beşiktaş oldu ve altın değerinde 3 puanı alarak haftayı kazançla kapattı.

Başakşehir karşılaşması Beşiktaş için zorlu bir virajdı. Fenerbahçe derbisinden daha önemli bir karşılaşma haline gelen maçta kaybedilecek puanlar, derbi maçını da strese sokacaktı.

Beşiktaş, Başakşehir'i 3 golle geçerken zirvedeki puan farkını da korudu. Galibiyet serisini altı maça çıkaran lider, derbi öncesi de moral buldu.

Geçen yılın şampiyonu Başakşehir, düşme potasına yakın hattan kurtulmak için çıktı sahaya. Maç, 2 takım için de 3 puandan fazla şey ifade ediyordu. Maçın hemen başında 4. dakikada penaltı noktasından Aleksis'in vuruşu kaleci Ersin'i geçip üst direkte patladı. Başakşehir adına kaçan bir pozisyon oldu bu. 2 dakika sonra ceza yayı üzerinden Abubakar'ın sert vuruşu Başakşehir kale direğinden döndü.

Beşiktaş, pas yaparak ve kanatlardan pozisyon üretmek üzere oyun sistemini kurarken, Başakşehir kontradan pozisyon bulmaya çalışıyor, Beşiktaş'ı takım olarak sahasında karşılıyordu.

16. dakikada Larin'in kafa vuruşu Volkan'da kaldı. 21. dakikada Başakşehir en net pozisyonu Crivelli'yle yakaladı. Kaleci Ersin'in kurtarışı maçın da kaderini değiştiren nitelikteydi. 42. dakikada Abubakar'ın pasını Larin topuğuyla kaleye göndermeye çalıştı. Defanstan seken top gol oldu ve Beşiktaş devreyi tek gol üstünlüğüyle önde bitirdi.

İkinci yarıya da her iki takım istekli başladı. 52. dakikada soldan Aleksis'in ortasında Deniz boş pozisyonda kafayla topu ağlara gönderince skor eşitlendi. Beraberlik golüyle birlikte karşılaşmanın temposu da arttı. Beşiktaş, Başakşehir yarı sahasında baskı kurmaya başladı. 59. dakikada Jozef'in nefis vuruşunu kaleci Volkan aynı güzellikte kurtardı. 60. dakikada sağdan Rosier'in kafası Larin'e gelmedi. Larin'e ceza sahasında yapılan müdahaleyi VAR görmedi.

68. dakikada Gezzal'ın korner atışında ön direkte Welinton'un kafa vuruşu filelerle buluşunca Beşiktaş tekrar öne geçti. 76. dakikada Mehmet Topal'ın ayağından seken topun önünde kaldığı Dembaba'ya sadece dokunmak kaldı ve Başakşehir bu golle skoru yeniden eşitledi.

Kalan dakikalarda Beşiktaş oyunu tamamen Başakşehir sahasına yıktı. 85. dakikada Rosier'in sağdan ortasını Josef havada kontrol edip yarım voleyle filelere yollayınca Beşiktaş'ı galibiyete taşıyan gol geldi. 89. dakikada Gezzal'ın vuruşu az farkla auta gitti ve hakemin son düdüğüyle gol düellosunun kazananı Beşiktaş oldu.

Beşiktaş'ın galibiyet serisinin sürmesi kadar, takımdaki takımdaşlık, derbi öncesi sarı kart sınırındaki futbolcuların kart görmemesi önemliydi. Bir önceki maçta sarı kart cezalısı durumuna düşen ve sahada takımın başında olmayan Sergen hocaya, yardımcısı Murat hocaya, hırsları ve güzel oyunlarıyla galibiyeti getiren futbolculara bize yaşattıkları heyecan için teşekkür ediyoruz.

Takımın sergilediği futbol, hırs, inanç ve dayanışma şampiyonluğun uzak hedef olmadığını gösterdi.