Çeşitli ülkelerden yaklaşık 500 gencin katıldığı Çin'in en büyük bilim yarışması CASTIC Uluslararası Proje Yarışması'na "Nano mataryelin manyetik özelliğini kullanarak bozuk DNA'yı tespit ettiği" buluşuyla katılan Mert Akyürekli fizik bölümünde birinciliği kazanarak bizlere büyük gurur yaşattı. Mert ve yürekli kardeşimizin geliştirdiği proje sayesinde bir insan kanser olmadan aylar öncesinden tespit ediliyor ve erken müdahale edilebiliyor.

17 yaşında lise öğrencisi Mert Akyürekli kardeşim helal olsun sana. Senin bu başarın Kerimcan Durmaz'ın rekor kıran konseri yüzünden gündeme gelmedi ancak bu ülkede ilime ve bilime değer veren sessiz yığınlar senin gibi mert ve yüreklilerin arkasında bunu bilesin. Mert Akyürekli'nin, Türkiye'den katılan tek proje olma özelliği taşıyan ve DNA-ferro sıvı etkileşimini incelediği çalışması, hem jürinin hem de halkın en yüksek puanını alarak birinciliği hak etti ve ülkemizin gurur kaynağı oldu.

Mert ve yürekli kardeşimiz, ona dünya birinciliği getiren projesi ile ilgili şunları söyledi: "Ailemde birçok kişi kanser hastası. Onlarında erken tanıyla sağlıklarına kolayca kavuşmaları için bu projeye başladım. Projemde nano mataryelin manyetik özelliğini kullanarak bozuk DNA'yı ayırt edebiliyorum. Hastanelerde çok pahalı ve büyük makinelerde gerçekleştirilen bu işlemi en fazla bin dolara mal edebilen bir sistem geliştirdim. Bu proje için ileri seviyede optik ve manyetik laboratuvara ihtiyacım vardı. Bu konuda Ege Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Yavuz Öztürk laboratuvarı kullanmama izin verdi. Prototipi yapmakta kullandığım parçaları da Ege Üniversitesi'nden ödünç aldım. İleride prototipi daha da küçültmek ve geliştirmek istiyorum." 

"Yeni Milli Eğitim Modeli"

İlime, bilime önem arttıkça muhasır medeniyetler seviyesine ulaşabiliriz. Mert Akyürekli v.b nice keşfedilmeyi bekleyen beyinler bu milleti ayağa kaldıracaktır. Okuyan, araştıran, sorgulayan ve üreten bir toplum modeli bizi geleceğe taşıyacaktır. Bu modeli ticarete, siyasete, spora, sanata hayatın her alanına yaymalıyız. İlkokuldan, ortaokula, liseden, yüksek okul, lisans ve yüksek lisans dönemine kadar uzanan öğretim hayatını yeni milli eğitim modeli adı altında okumaya, araştırmaya, sorgulamaya ve üretmeye yönelten bir anlayışla standard haline getirmeliyiz.

Milli ve yerli kavramı bu aralar çok revaçta hazır böyle bir ortamı yakalamışken, siyasilerimiz milli ve yerli olma yarışına girmişken yeni bir Milli Eğitim modeli oluşturmanın tam zamanıdır. Sürekli değişen tabiri caizse yamalı bohça haline gelen milli eğitim sistemini artık bir standarda oturtmalıyız. Bu bağlamda; Son günlerin popüler söylemi milli ittifakı eğitim, öğretimde hayata geçirmeliyiz. Akademisyen, bilim adamı, yazar, çizer v.s bir araya gelelim eğitimde milli ittifakı oluşturalım.

Devletimiz buna öncülük etsin vatanımızın ve milletimizin geleceğini düşünerek elimizden gelen katkıyı sağlayalım. 2023, 2053,2071 lider ülke Türkiye hayalini gerçeğe dönüştürmek için hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Yeni Mert'ler, Akyürekliler yetiştirelim geleceğimizi onlara teslim edelim.

"Come to Beşiktaş "

Pepe transferi ile " Come to Beşiktaş " sloganı o kadar popüler oldu ki tüm dünya takımları bu sloganı kullanır oldu. Beşiktaş taraftarı Liverpool maçındaki performansı ile tüm dünyaya kendisini tanıtmıştı ancak " Come to Beşiktaş " sloganının etkisi marka değerini ikiye katladı. "Come to Beşiktaş (Beşiktaş'a gel ) sloganı önemli bir proje haline geldi ve tüm dünyaya yayılarak tam 1,2 milyar kişiye ulaştı.

Beşiktaş Kulübü " Come to Beşiktaş " kampanyası başlattı ve bir tanıtım videosu hazırladı. Mevlana Celaleddin Rumi'nin "Gel ne olursan ol yine gel. Bizim dergahımız ümitsizlik dergahı değildir, bin kere tövbeni bozsan yine gel" diyerek Kartal'ın kanatları herkese açık mesajı verdi. Sosyal medyada paylaşım rekoru kıran bu video FİFA ve UEFA'nın da dikkatini çekerek beğenildi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ı ve ekibini tebrik ediyorum taraftarın başlattığı bu sloganı müthiş bir reklam kampanyasına dönüştürdüler. Bu arada futbolda "şiddet ve ırkçılığa karşı" Beşiktaş'ın Mevlana içerikli yeni kampanyası 2018 Fair- Play unvanı getirebilir.