Beşiktaş Alanya’yla 1-1 berabere kalarak evine bir puanla döndü. Alanya’ya 8 eksikle giden Kartal bir ileri bir geri mehter takımı gibi hareket etmeye devam ediyor.

Lider Galatasaray 99 puan olurken Beşiktaş 55 puanda kalıyor. Durum böyle olunca da taraftarlar sezonun bitmesi iple çekiyor. Bu sezon tam bir hayal kırıklığı yaşayan taraftarın tek tesellisi Türkiye kupası olacak. Taraftar sabırla final maçını bekliyor. Yönetime geçiş dönemi diye kredi tanıyan taraftarın artık kredisi bitti. Özellikle futbolu yönetenlere olan müsamaha sona geldi.  Başkan Arat sporun dışındaki olaylarda klübü düzene sokmaya çalışsa da futbolda başarı olmayınca tüm başarılanlar gölgede kalıyor. Başkanın futbolu emanet ettiği Feyyaz ve Samet’in futbolu yönetemediği aşikar. Hoca olayı da papatya falına döndü. Bu kaos ortamından çıkışın iki ihtimali var. Ya Şenol Hoca ya Sergen. Bu iki hocanın taraftarda kredisi her zaman var. Başka bir hocayla gelebilecek başarısızlık artık başkanı da kurtaramaz. Hele Türkiye kupasını alamazsa başkan Hasan Arat’ın işi zor ki ne zor.

Takım zaman geçiriyor

Alanya maçında gördük ki Kartal zamanın geçmesini, ligin bitmesini bekliyor. Öyle ki maçta ilk pozisyon 25. dakikada Muleka’nın serbest vuruşunda direkten dönen toptu. Sonrasında da dişe dokunur bir pozisyon olmayınca ilk yarı golsüz bitti.

İkinci devre Beşiktaş 60. Dakikada haftanın en şık golüyle öne geçti. Onur Bulut’un ortasına uçarak kafa atan Muleka siyah beyazlıları öne geçirdi.  Bu gol Kartal’dan iyi oynayan ve pozisyonlar üreten Alanya’nın baskısını artırmasına neden oldu. Maçın 79 dakikasında ev sahibi takım Ahmet Hasan’la golü buldu ve bu gol maçın skorunu belirleyen gol oldu: 1-1.  Böylece Alanya Kartalı evine bir puanla yollayıp kendisi de bir puana razı oldu.

Şimdi gözler Trabzon’la yapılacak Türkiye kupası final maçında.  Bu karşılaşma için, bu oyun bu sistem yeterli mi? Çok zor. Çünkü Kartal ruhunu kaybetmiş. Tek teselli taraftar desteği. Bekleyip göreceğiz.