Beşiktaş Türkiye kupası final maçında Trabzonspor’u Olimpiyat Stadı’nda 3-2 yenerek Türkiye kupasının sahibi oldu ve Avrupa biletini cebine koydu. Siyah beyazlılar en kötü sezonunda kupayı kazanarak taraftarlarının gönlünü aldı.

Maç hızlı başladı ve seyir zevki yüksek bir oyun ortaya çıktı, kupa finaline yakışır bir maç seyrettik. İki takım da kupayı almak için var gücüyle mücadele etti. Böyle olunca da seyri güzel, bol pozisyonlu, bol gollü bir final seyrettik. Beş golün yanısıra  direkten dönen toplar, iki kalecinin de yaptığı kurtarışlar maçı hem evlerinde televizyondan hem de statta izleyen iki takımın taraftarlarını mutlu etti.

Maçta ilk golü 13. dakikada Trabzon’un golcüsü Onuachu attı. Defansı peşine takarak, adeta slalom yaparak topu filelere yolladı. Golden sonra Beşiktaş baskısında kaleci Uğurcan kalesinde duvar ördü ve gole izin vermedi. 

İlk devrenin son dakikasında kazanılan penaltıyı filelere yollayan Ghezzal skoru eşitledi.

İkinci devre Beşiktaş baskıyı daha da artırdı ve 54. dakikada Muleka’nın ortasında Salih’in kafa golü taraftarı ve kartalı coşturdu. Direkten dönen, kaçan pozisyonlar derken Beşiktaş’ın maçı bu skorla bitirmek istemesi 89. dakikada kalesine gol olarak döndü.Pepe’nin golü  skoru 2-2’ye getirdi. Tam herkes maç uzatmaya gidecek diye düşünürken 90+4’de El Musrati’nin füzesi geldi ve maçın skorunu belirledi.

Haftalardır eleştirilen El Musrati attığı golle kartala kupayı kazandırdı. Beşiktaş takım olarak en güzel maçını kupayla süsledi. Oynadığı son altı finali de kazanarak kupayı müzesine getirdi. Serdar hoca da Beşiktaş’a kupa kazandıran hoca olarak Beşiktaş tarihine adını yazdırdı.

Alkışlar iki takıma

Finalin iki takımı Trabzonspor ve Beşiktaş’ı alkışlıyoruz. Maç sonrası Beşiktaş’ın Trabzonspor’u alkışlaması ve Trabzonspor’un Beşiktaş’ı alkışlaması gecenin en güzel görüntülerinden biriydi. İki takımı ve yöneticilerini tebrik ediyoruz.

Tebrikler Trabzon, tebrikler Beşiktaş.