Beşiktaş, Malatya deplasmanından zor da olsa 3 puan çıkarmayı bildi ve İstanbul'a kayıpsız döndü.

Malatyaspor karşısında maça üçlü defansif orta sahayla başlayan Sergen hoca, Beşiktaş'ın oyun sistemini tamamen etkiledi. Zeminin kötü olması ve Malatya'nın pres yapması üerinğe ilk devrede alıştığımız Beşiktaş'ı göremedik. Pozisyon üretmekte, pas oyununda ve orta saha kurgusunun etkisi de vardı bunda. İkinci devreye Sergen hoca, Necip'in yerine Mensah'ı oyuna sokarak orta sahada daha üretken bir Beşiktaş'ın yolunu açtı.

Son dakikaya kadar pozisyon üretmek için mücadele eden ve pozisyonlar bulan Malatyaspor'un oyununu da tebrik etmek lazım.

Beşiktaş, ilk devre net pozisyonu 15. dakikada yakaladı. N'Scala'nın pasında Abubakar'ın kafa vuruşunun yerden sekerek kalecide kaldı. Bu, kaçan bir pozisyon oldu. 23. dakikada Larin'in pasıyla buluşan Abubakar'ın vuruşu defansta kaldı. Bir dakika sonra Malatya'nın yakaladığı pozisyonda soldan Mustafa'nın vuruşu kaleci Utku'nun ayağıyla çıkarması sayesinde filelerle buluşmadı. 39. dakikada Tete'nin indirdiği topa Mustafa'nın vuruşu faz farkla direğin dibinden auta gitti. İlk devre iki takım da orta sahada top kaptırınca ve hatalı paslarla topu rakibine verdi. Ancak pozisyonların hiç birinden gol çıkmadı.

İkinci devre daha çoktop yapan ve ileride baskı kuran, kanat bindirmeleri yapan bir Beşiktaş seyrettik. 56. dakikada N'Scala'nın ortasında Larin'in dönerek yaptığı vuruş, direğin üzerinden auta gitti. 59. dakikada Abubakar'ın pasıyla buluşan Atiba, sağ çaprazdan dar açıdan güzel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Beşiktaş öne geçmeyi başardı.

Gelen gol, oyunu da hılandırdı. Malatya, daha çok ileri çıkarak pozisyonlar bulmak için baskı kursa da, Beşiktaş defansı gole izin vermedi. Atiba'nın yerine oyuna giren Gökhan Töre'nin 86. dakikadada zamanlama hatası yaparak vurduğu top auta gitti. 87. dakikada Chebeke'nin vuruşunu kaleci Utku önleyerek Malatya'nın beraberliği yakalamasını engelledi. 90. dakikada N'Koudou'ya ceza sahasındaki müdahaleye hakem ve VAR müdahale etmeyince Beşiktaş lehine verilmeyen bir penaltı olarak kayıtlara geçti.

Karşılaşma tek golle Beşiktaş'ın üstünlüğüyle biterken, zorlu Malatya deplasmanından evine 3 puanla dönmesi Gaziantep maçı öncesi de moral oldu. Takımın moral motivesini üst seviyede tutan Sergen hocayı ve takımın konsantrasyonunun sürmesi için galibiyet primlerini ödemek için şahsi kefaletiyle borç bulan Başkan Ahmet Nur Çebi'yi tebrik ediyoruz. Teşekkürler Başkan, teşekkürler Sergen hoca...