Beşiktaş’ın Milli aradan sonra oynadığı Alanya deplasmanında o eski halinden eser yoktu. Üç hafta peş peşe yenilerek zirveden tamamen koptu. Galatasaray Fenerbahçe derbisinin olduğu hafta kaybedilen üç puanın önemi çoktu. Hem zirveden kopmama hem moral açısından çok önemliydi.

Beşiktaş’ın yenilmesi kadar yenilme alışkanlığı ve oyuna refleks yapması büyük takıma yakışmayacak şekildeydi. Haftalardır süren kötü oyun ve mağlubiyetler taraftarları kahretmeye devam ediyor.

Geçen sezonu kısıtlı kadrosuyla çifte kupayla şampiyon olan Sergen Hoca bu sezonki takviyelere rağmen geçen sezonu adeta taraftara mumla aratıyor. Kısaca o eski halinden eser yok.

Alanya karşısında takımın kurgusunda Sergen Hoca’nın kadro yapısı da tartışılmaya başladı. Kenan, milli maçtan dönen Atiba, Larin'in yorgunluğuna rağmen Pjanic’in  oyundan alınması hataydı. Umut umut vermedi. Sergen Hoca’nın Rıdvan’ı  oynatmaması kadar Kenan’da ısrarı da yanlıştı. Bal yapmayan arı misali.

Alanya oynadığı büyük takımları puansız evine göndererek galibiyetin şans olmadığını çalışılmış bir başarı olduğunu gösterdi.

Maçın teknik analizini yapacak bir oyun Beşiktaş açısından yoktu Kartal çakılmaya devam ediyor.