İSKİ’nin açıkladığı son verilere göre İstanbul’daki barajların doluluk oranlarında bir yükseliş görülüyor.

Son haftalarda etkili olan yağışlar, su rezervlerini olumlu yönde etkiledi.

Iski-3

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 8 Şubat 2026 tarihi itibarıyla kent genelindeki barajların güncel doluluk durumunu paylaştı.

İstanbul’daki barajların doluluk oranı son günlerde kademeli bir yükseliş gösteriyor. 6 Şubat’ta yüzde 34,2 olarak ölçülen doluluk, 7 Şubat’ta yüzde 34,71’ye ulaştı ve bugün itibarıyla yüzde 35,14 olarak kaydedildi. Ancak geçen yılın aynı döneminde barajlardaki doluluk oranı yüzde 50’nin üzerindeydi.

Iski2-1

İstanbul'da barajlardaki doluluk oranları açıklanan son verilere göre büyük farklılıklar gösteriyor. Kentin en önemli su kaynaklarından Elmalı Barajı, yüzde 92,54 doluluk oranıyla en yüksek seviyede bulunuyor.

Öte yandan, bazı barajlarda doluluk oranları oldukça düşük seviyelerde seyrediyor. Kazandere Barajı yüzde 10,77, Pabuçdere Barajı ise yüzde 10,64 doluluk oranıyla en düşük seviyedeki barajlar olarak kaydedildi.

Iski3-1

08 Şubat 2026 tarihi itibarıyla İstanbul’daki barajların doluluk oranları (%) şu şekilde ölçüldü:

Ömerli Barajı: %49,2
Darlık Barajı: %53,4
Elmalı Barajı: %92,54
Terkos Barajı: %22,48
Alibey Barajı: %30,58
Büyükçekmece Barajı: %25,23
Sazlıdere Barajı: %22,14
Istrancalar Barajı: %70,45
Kazandere Barajı: %10,77
Pabuçdere Barajı: %10,64
Uzmanlar, yüksek doluluk oranlarının sevindirici olduğunu belirtirken, düşük seviyedeki barajlar için kış aylarında yağışların devam etmesinin kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

Kaynak: Haber Merkezi