Gaziantep maçında alınan üç puandan sonra Karagümrük maçı Beşiktaş'ın çıkışı için önemli.

8 haftadır deplasmanda kazanamayan Beşiktaş, Karagümrük'ü Batshuayi'nin 39. dakikada attığı penaltıyla 1-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu. Ligde maç fazlasıyla üçüncülük koltuğuna oturdu.

Beşiktaş, Karagümrük karşısında pozisyon üretse de son vuruşlarda etkili değildi. Ceza sahası içinde Caner’in topa elle müdahalesi sonucu verilen penaltıyı gole çeviren Beşiktaş, ikinci golü atamayınca dakikalar geçtikçe Karagümrük baskısını hissetti. Orta sahanın tüm yükü Souza'ya kaldı. Takımın görünmez kahramanıydı. Oğuzhan, Önder Hoca’nın ısrarına rağmen vasatı geçemedi.

Beşiktaş’ın, Karagümrük karşısında üç puanı almasında son dakikalarda kaleci Ersin’in yaptığı kritik kurtarışlar sayesindeydi oldu. Zorlu fikstürde Beşiktaş'ın iki haftada aldığı 6 puan Kartal’ı uçurdu.

Önder Hoca’yla çıkış yakalayan Kartal ligde ve kupada ben de varım demeye başladı. Ligde sıralamada yukarıya çıktıkça Beşiktaş'ta özgüven ve takımdaşlık artmaya başladı. Geçen sezonun üç kupalı şampiyonu ben de varım diyerek rakiplerine gözdağı verdi. Hafta sonu oynanacak Yenimalatya maçı Beşiktaş için daha da önemli hale geldi. Ligin üstünde kalıcı olmak için Malatya maçı bir kritik viraj. Seyredip bakacağız. Takımı ve Önder Hoca’yı alkışlıyoruz.