MFÖ grubunun üyelerinden biri olan Özkan Uğur 2013 yılında lenfomaya yakalanmış. Uğur, başarılı geçen tedavi dönemi ardından hastalığı atlattığımı duyurmuştu. 

Geçtiğimiz yıllarda hastalığı tekrardan nükseden Özkan Uğur, 1,5 aylık yoğun bakım sürecinin ardından hayatını kaybettiğini öğrendik.

Özkan Uğur'un eşi Aysun Uğur ile oğlu Alişan Uğur, acı haberin ardından sosyal medyada bir mesaj yayınladılar.

"Özkan Uğur’umuzu kaybettik.
İlk defa 13 yıl önce lenfoma tanısı konulan ve tedavisi başarılı bir şekilde yapılan Özkan’ımızın maalesef lenfoma hastalığı tekrarladığı için bir süredir hastanede tedavi edilmekteydi. Yaklaşık 1.5 aydır yoğun bakım ünitesinde takip ve tedavi edilen Özkan’ımızın uygulanan tedaviler sonucu lenfoma hastalığı gerilemeye başlamıştı ve umutla güzel haberleri bekliyorduk ama takiplerinde akciğerinde oluşan farklı problemler nedeniyle maalesef vücudu tedavilere yeterli yanıt oluşturamamaya başladı ve çok üzülerek bildiriyoruz ki yaşam savaşı sonlandı. Hepimizin başı sağ olsun” paylaşımında bulundu eşi ve oğlu.

8 Temmuz'da hayatını kaybeden usta sanatçı Özkan Uğur bu hafta başında da son yolculuğuna tüm sevenleri eşliğinde uğurlandı. Özkan Uğur için ilk tören Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlendi ardından Taksim Camii’nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Ardından da ünlü sanatçı toprağa verilmek üzere Karacaahmet Mezarlığı’na götürüldü.

Gerçekten sanatıyla kişiliğiyle on numara adam diyeceğim bir değeri kaybettik. Özel bir insan özel ve değerli bir sanatçıydı kendisi.

Mekanı nur olsun. Ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Sevgi ve hoşgörü ile kalın.