Süper Lig’in şampiyonu Beşiktaş, 2021-2022 sezonunun açılış maçında Rize karşısında evinde üç puanı üç golle aldı.

Beşiktaş pandemiden sonra taraftarı önünde oynadığı oyunla ve aldığı galibiyetle taraftarını coşturdu. Geçen sezon kadro derinliği olmayan Beşiktaş’ın bu sezon Gezzal ve Roiser’i kadroda tutarak Alex’i de transfer eden Başkan Çebi transferdeki başarısını gösterdi. Alınacak forvet takviyesiyle Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon farklı bir Beşiktaş seyredeceğimizin göstergesi.

Sergen Hoca Beşiktaş’ın ilk maçtaki pas oyununu Rize karşısında skora da yansıttı. Beşiktaş Rize karşısında golü erken buldu. 9. dakikada Kenan’ın pasında çaprazdan Enkudu’nun sert vuruşunda Rize kalecisi Gökhan’ın yapacak bir şeyi yoktu. Erken gol seyirciyi adeta mest etti. İlk devre karşılıklı ataklar olsa da oyunun kontrolü Beşiktaş’taydı. Gezzal’ın iki şutu defanstan dönünce devreye Beşiktaş bir sıfır önde bitirdi. İkinci devre Beşiktaş’ın ikinci golü 52. dakikada Roiser’in çizgiden ortaladığı topu kale önünden filelerle buluşturan Atiba, Beşiktaş’ın ikinci golünü attı ve maçı RİZE adına bitirdi. Beşiktaş iki golle önde olmasına rağmen baskı ve pozisyon üretmeye devam etti. 90. dakikada Gökhan’ın vuruşunu çelen Rize kalecisi Larin’in vuruşunu sadece seyretti ve Beşiktaş üçüncü golü buldu.

Siyah-beyazlılar, Çaykur Rizespor’u 3-0 mağlup ederken, Karadeniz ekibi geceyi isabetli şut bulamadan noktaladı.

Başlangıçlar her zaman zordur. Fakat Beşiktaş, hiçbir zorluğa müsaade etmedi. Rizespor karşısında geçen sezonun devamı gibi bir oyunla başladı ve şampiyon gibi de bitirdi. Beşiktaş üç puanı üç golle ve güzel oyunuyla alarak sezona taraftarının coşkusuyla bıraktığı yerden liderlikten devam etti. Teşekkürler Ahmet Nurçebi ve yönetimi. Teşekkürler Sergen Hoca ve takımı, teşekkürler Beşiktaş taraftarı.