Hatay maçına kadar 4 maç üst üste kalesinde gol görmeden kazanan, liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, Süper Lig'in dikkat çeken ekibiyle zorlu bir karşılaşmaya çıktı. Daha çok koşan, hızlı  ve uzun toplarla kontraatak yapan Hatay karşısında Beşiktaş, golcü oyuncu Boupendza'yı durdurmakta zorlanınca 1 puana razı olmak zorunda kaldı.

Sergen hocanın bu sezon puan kaybettiği tüm maçlarda, 3 orta saha oyuncusunun da defansif olması dikkatleri çekmiştir. Bu maçta da aynısı oldu.  Daha karşılaşmanın 6. dakikasında Gezzal'ın pasında ceza sahası dışında topla buluşan Abubakar, müthiş bir dönüş yaparak düzgün bir vuruş yaptı ve kaleci Akın'ı geçerek takımına erken gol sevinci yaşattı.

Beşiktaş'ın gol sevinci bir dakika bile sürmedi. Santradan başlayan atakta, Beşiktaş ceza sahasında topla buluşan Poupendza, topu kaleci Ersin'in kollarının altından filelerle buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi. Bu golde kaleci Ersin'in zamanlama hatası büyük rol oynadı.

Golle birlikte Hatay moral bulurken, Beşiktaş da adeta şok yaşadı. 20. dakikada sağ kanattan başlayan Hatay atağında Akintola'nın filelere giden vuruşu VAR'ın ofsaytı tespit etmesiyle geçersiz sayıldı. 23. dakikada Boupendza yine sahneye çıktı ve ceza alanında Vida ile Welinton'un adeta içinden geçerek düzgün bir vuruşla skoru 2-1'e taşıdı.

Golden sonra her iki takım da karşılıklı ataklarla pozisyon geliştirme arzularını sergiledi ve güzel bir oyun izlettirdi futbolseverlere.

41. dakikada sağdan korner kullanan Gezzal'ın ortasına arka direkte topu filelerle buluşturan Larin, beraberliği getirdi. 45. dakikada oyunda kaldığı süre içerisinde yerini bulmayan pasları ve top kayıplarıyla dikkat çeken Necip'in kısa düşen pasında araya giren Boupendza, Ersin'le karşı karşıya kaldı. Vuruşu auta gidince Hatay, ilk devreyi önde bitirme fırsatını da kaçırmış oldu.

İkinci yarıda iki takım da önce geçebileceği pozisyonlar yakaladı. 55. dakikada Larin'in pasında öndireğin önünde Abubakar'ın vuruşu, kaleci Akın'ın müdahalesiyle direğe çarpıp kornere gidince Beşiktaş net bir pozisyon kaçırmış oldu. 69. akikada Atiba'nın kısa düşen pasında araya giren Boupenda, ceza sahasına kadar sürdüğü topu auta atınca, bu da Hatayspor adına kaçan bir gol pozisyonu oldu.

Son dakikalarda Sergen hocanın değişiklikleri oyuna katkı sağlamayınca, Beşiktaş, Hatay'dan evine 1 puanla dönmek zorunda kaldı. Sergen hocanın rotasyonu Hatay'da tutmadı ve hafta sonu oynanacak Galatasaray'la oynanacak ilk yarının son derbi maçında Sergen hocanın ve Fatih Terim'in bilek güreşini izleyeceğiz. Galip gelenin liderlik koltuğuna oturacağını düşünürsek, en ciddi liderlik sınavı olacak mu maç. VAR ve hakemin konuşulmayacağı bir derbi karşılaşma izleme dileğiyle "İyi oynayan kazansın" diyorum.